Thai Boks seçmelerine davet

Güncelleme Tarihi:

Thai Boks seçmelerine davet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2009 11:36

Türkiye Muay Thai Boks (Thai Box) Federasyonu Avrupa Sorumlusu Bekir Özen, bir kaç ay içinde milli takım seçmeleri olacağını, Thai Boks'la ilgilenen her Türk gencinin seçmelere girebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hannover kentinde yaşayan Türkiye Muay Thai Boks Federasyonu Avrupa Sorumlusu ve Eğitim Kurulu Başkanı Bekir Özen, Avrupa'da Mua Thai Boksla ilgilenen her Türk gencine Thai Boks milli takım kapısının açık olduğunu söyledi.
Thai Boks'un Tayland'ın ulusal bir yakın dövüş sporu olduğunu, Avrupa'da ve Türkiye'de bu sporu çok sayıda kişinin yaptığını anlatan Özen, “ 2003 yılında Türkiye'de federasyon kuruldu. Tüm Thai Boks kulüpleri federasyon çatısı altında birleşti. Türkiye son yıllarda bu spor dalında büyük atılımlar yaptı. Bir uzakdoğu sporu olan bu dalda uzakdoğulu insanlardan iyi yapıyoruz. Uluslar arası müsabakalarda uzakdoğu ülkelerinin en ciddi rakibi Türkiye'dir” dedi.

2010 Avrupa Şampiyonası Türkiye'de

Türkiye'nin Muay Thai Boks'ta bir çok Uluslar arası başarısı bulunduğunu, bu nedenle 2010 Avrupa Thai Boks şampiyonasının Türkiye'de yapılacağını duyuran Bekir Özen, “Şu anda tarih belli değil ama Muay Thai Boks Avrupa Şampiyonası 2010 Türkiye'de yapılacak. Antalya'da düzenlenecek olan organizasyona yaklaşık 40 ülkeden 500 dolayında sporcu katılacak” diye bilgi verdi.

Avrupa seçmesi olacak

Thai Boks'un insanları disipline ettiğini ve kaynaştırdığını söyleyen Thai Boks Avrupa Sorumlusu Bekir Özen, “Bu spor Avrupalı Türk gençleri tarafından çok seviliyor. Bir yakın dövüş ve kendini savunma sanatı olan bu spor aynı zamanda insanları disipline edip kaynaştırıyor. Sporun ana felsefesi sevgi saygı ve zayıfa yardım etmek. Avrupa'da bu sporu yapan yüzlerce gençlerimize var. Bu gençlere Tük Milli Takım kapısı açık. Yakında milli takım seçmeleri olacak. Bunun için Avrupa'da bir seçme yapacağız. Eğer seçmelerde başarılı olan sporcular olursa Türkiye seçmelerine katılacak. Milli Takımda derece yapan tüm sporculara büyük hediyeler veriliyor”dedi.
Bekir Özeni kendisine www.bekir-gym.de adresinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!