TFF'nin tarihi kararına ilk tepkiler

Güncelleme Tarihi:

TFFnin tarihi kararına ilk tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2011 17:27

Türkiye Futbol Federasyonu, herkes tarafından merakla beklenen kararını açıklarken, tepkiler de gecikmedi.

Haberin Devamı

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, küme düşürme olmayacağını ve karar verilmesi için iddianamenin hazırlanmasının bekleneceğini ifade etti.

TFF'nin kararına ilk tepkiler şöyle:

Ertuğrul Özkök (Hürriyet Gazetesi Yazarı): Bence bu makul bir karardır. TFF'nin alabileceği başka bir karar yoktu. Keşke TFF iddianame yerine mahkeme kararını bekleselerdi. Gazetelerden okuduğum bilgilere göre federasyon kendilerine verilen belgelerde şike ile ilgili kesin bir yargıya varma hakkını kendisinde görmemiş. Sonuç olarak iddianame insanların suçlu olduğuna dair bir yargı karar değildir. Sadece iddianamedir.

Altan Tanrıkulu (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): Aşağı yukarı beklenen bir gelişmeydi. Verilecek daha ağır bir cezanın karşılığının olup olmadığı henüz mahkemelerde kesinleşmedi. Bu karar aynı zamanda Türkiye’deki tüm özel kuruluşların hukuka karşı daha saygılı olunması gerektiğinin bir göstergesi.

Haberin Devamı

Hakan Ünsal (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): Türkiye Futbol Federasyonu elindeki en büyük koz Etik Kurulu'nu kullanarak topu taca attı. Federasyon bu tutumuyla üstündeki yükü attı.

İsmail Er (Hürriyet Gazetesi Spor Muhabiri): Verilen bu karardan memnunum. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar göreve gelir gelmez kucağında bomba buldu. Bugüne kadar üstlendiği günahları buraya kadar tahammül edebilen Aydınlar, böyle bir zor kanunla inanılmaz savaştı.

Orhan Can (Hurriyet.com.tr Spor Yazarı ve Hürriyet Web TV Müdürü ): Futbol Federasyonu bu kararıyla tüm dünyaya hukuk ve insan hakları dersi verdi. Verdikleri kararı doğru buluyorum. Hiç kimse suçları ispat edilen kadar suçlu değildir. Evrensel hukuk diye bir şey vardır. Şüpheye göre karar verilemezdi. Ancak, Aydınlar’ın Avrupa kupalarına katılan takımlarla ilgili "Kendini şüpheli gören varsa gitmesin" demesini de şahane olarak yorumluyorum.

Şansal Büyüka (Maraton Programı Yapımcısı): Türkiye Futbol Federasyonu savunma hakları kullanılmadan kesin bir karar almayışını normal karşılıyorum. Ancak savunma hakları kullanıldıktan ve dosya üstündeki gizlilik kararı kalktıktan sonra sanıyorum ki gerçekçi bir karar alınabilecek. Bu kararlara da taraftar duygularıyla değil, hukuka ve kurallara saygı içinde bakmamız gerekecek.

Gökmen Özdenak (Telegol Programı Yorumcusu): Türkiye Futbol Federasyonu'na yeni olmasına rağmen bir an önce görevi bırakmalarını tavsiye ediyorum. Bu kadar korkak bir karara imza attılar. Bundan sonraki periyotta UEFA'dan daha sert, dayak gibi cezalar gelecektir. Bunun sebebi de yüreği olmayan bir federasyonun aldığı bu korkak karardır. Hatırlatmak isterim ki yürek yalnız organ değildir.

Turgay Demir (Fotomaç Gazetesi Yazarı): Bu zamana kadar bu olayın üzerine çok sert gittim. "Fenerbahçe mi küme düşecek, TFF mi?" demiştim. Federasyon küme düştü. Türkiye'de iyiler vardır kötüler vardır. Bu açıklamadan sonra kötüler kazanmıştır. Türkiye'de şikeciler vardır, masumlar vardır. Şikeciler kazanmıştır. Bu açıklamayla Federasyon Türk futbolunun anahtarını şikecilerin eline teslim etmiştir.

Tunç Kayacı (Fanatik Gazetesi Spor Yazarı): Herkes kesinlikle buraya beklenti içinde geldi. Başkan çok şey konuştu ama hiçbir şey konuşmadı. Buradaki konuşma sürekli iddianameye dayandırıldı. O zaman bu toplantı yapılmasaydı.

Haberin Devamı

Atilla Gökçe (Milliyet Gazetesi Spor Yazarı): TFF olayı öteleyerek iyi yapmadı. Avrupa'da bunun örnekleri var. Avrupa federasyonları bunu cesurca yaptı. Mesela İtalya bunu yaptı, karara vardı. Şüpheye ve kanaata göre cezaları verdi. TFF de bunu yapabilirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!