Terörün her türlüsüne karşıyız

Güncelleme Tarihi:

Terörün her türlüsüne karşıyız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2024 12:33

Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil (SPD), bir Ramazan Bayramı programı düzenledi. Asal Karimi ve Babak Babarabie’nin kabak ‘kemane’ ve ‘bendir’le sundukları enstrümantal parçalarla açılışı yapılan programda konuşan Başbakan Stephan Weil, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“TÜM katılımcıların Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Hannover’de yaklaşık 40 bin, Aşağı Saksonya genelinde 450 bin Müslüman yaşıyor. Bu da nüfusun yaklaşık yüzde 6’sına tekabül ediyor. Ramazan ayı boyunca birçok Müslüman, kendileriyle dayanışmalarını göstermek ve birliktelik duygusunu güçlendirmek için her akşam dostlarını ve komşularını oruçlarını açmaya davet etti. Misafirperverliğin ve karşılıklı saygının sembolü olan ortak yemekler birlikte yendi. Bu vesileyle verilen iftar programlarında barışın önemi vurgulandı, birlikte huzur içinde yaşamanın hazzına atıflar yapıldı. Hannover herkesin evi. Son yıllarda Aşağı Saksonya’daki Müslüman ve Yahudi topluluklarının nefret ve şiddetin kurbanı olduğunda birbirlerine destek vermelerinden memnunum. Hoşgörü ve güven yolunda birlikte yürümeye devam edelim. Buradaki herkes, İsrail ve Filistin’deki silahlı çatışmaların bir an önce barışçıl bir şekilde sona ermesini istiyor. Aşağı Saksonya’da her türlü Yahudi karşıtlığının ve İslam düşmanlığının kökten yok edilmesi hepimizin hedefi olmalı.”

Terörün her türlüsüne karşıyız
‘BİRLİKTE ÜSTESİNDEN GELİRİZ’
DİDİB Nds ve Bremen Eyaletleri Sözcüsü Şaban Yabaş ise şöyle konuştu: “İslam, adının anlamında olduğu gibi barış ve hoşgörü dinidir. Bizler, terörün nereden ve nasıl gelirse gelsin her daim karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Gazze’de yaşanan dramı görmezden gelemeyiz. Uygar ülkeler buna seyirci kalmamalı. Eyaletimizde son zamanlarda terör eylemleri giderek yoğunluk gösteriyor ki, bu da bizleri endişelendiriyor. Camilerimize, iş yerlerimize, otomobillerimize ve başkonsolosluğumuza bile saldırıda bulunuldu. Vatandaşlarımız daha sıkı önlemlerin alınmasını bekliyor. Umarım birlikte hareket ederek bunun da üstesinden geliriz.”
Terörün her türlüsüne karşıyız

Terörün her türlüsüne karşıyız

Terörün her türlüsüne karşıyız

Terörün her türlüsüne karşıyız

Terörün her türlüsüne karşıyız

BAKMADAN GEÇME!