"Teröristlerin kazıdıgı kuyuya düşmemeliyiz"

Güncelleme Tarihi:

Teröristlerin kazıdıgı kuyuya düşmemeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 16:13

Paris'te ardı ardına gerçekleşen saldırılar nedeniyle endişeye kapılan komşu ülke Almanya'da, CSU İçişleri Bakanları şimdi de kişisel verilerin saklanmasıyla ilgili bir tartışmayı alevlendirdi.

Haberin Devamı

Paris'te düzenlenen korkunç saldırılar, Almanya'da terör yasalarının daha da caydırıcı nitelik kazanması gerektiğine yönelik bir tartışmaya neden oldu.

TERÖRİSTLERİN İSTEDİĞİ BU
Federal İçişler Bakanı Thomas de Maizière (CDU), vatandaşların telefon ve internet verilerinin sistematik olarak saklanmasına dair CSU tarafından yapılan talebi destekledi. Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ise bu çözümün teröristleri durdurmayacağına dikkat çekerek, "Özgürlük ve hukukun üstünlüğü kısıtlanamaz. Teröristlerin istediği ise budur. Onların kazıdığı kuyuya düşmemeliyiz" dedi.

Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer, "Elbette halkımızı daha iyi korumanın yollarını bulmalıyız. Bunu hızlı bir şekilde, ancak temkinli ve akıllıca yapmalıyız" dedi.

AB YASALARINA AYKIRI
Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jäger (SPD), kişisel verilerin saklanmasını desteklese de, bunun Avrupa Birliği yasalarına uymadığını hatırlattı. Ayrıca kişisel verilerin saklandığı Fransa'da buna rağmen saldırıya engel olunamadığına dikkat çeken Jäger, verilerin ancak saldırı sonrası yapılan araştırmalarda yararlı olabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Maizière'nin desteklediği talebe, Yeşiller, Linke ve CSU tarafından da ret cevabı geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!