"Teröristler mültecilerle gelmiyor"

Güncelleme Tarihi:

Teröristler mültecilerle gelmiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 14:28

Paris'teki terör saldırısı Almanya'da gündemi belirlemeye devam ediyor. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı Hannelore Kraft, WDR'e verdiği demeçte IŞİD teröristlerinin mültecilerin içine sızarak geldikleri iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Teröristlerin mülteci gibi Almanya'ya gelmelerine gerek olmadığını ifade eden Kraft, militanların ülke yapısını çok iyi bildiklerine vurgu yaptı. Başbakan, Avrupa Birliği (AB) sınırlarının daha sıkı kontrol edileceğini, buna ek olarak polis ve anayasayı koruma teşkilatlarının yeni personel alımlarıyla güçlendirileceğini ifade etti.

KRV Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Burkhard von Freier de, Başbakan Kraft'ı destekleyerek ellerinde teröristlerin mültecilerle birlikte geldiklerine dair hiç bir ipucunun olmadığını söyledi.

KRAFT SÖZ VERDİ: AİLELERİ DE GELECEK!

KRV Adalet Bakanı Thomas Kutschaty, işlenen suçların kayıtlarına atıfta bulunarak kamuoyunu rahatlattı. Kutschaty, Meclis Adalet Komisyonu'na verdiği raporda, gelen mültecilerin suç işleme oranlarının yok denecek kadar düşük olduğunu kaydetti.

Başbakan Kraft, Suriyeli mültecilerin ailelerini getirmeleri tartışmalarına da değindi. Başbakan kesin bir dil kullanarak, “Erkekler buraya gelebilecek ama kadın ve çocuklar savaş bölgesinde kalacaklar. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey ben varken mümkün olamaz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!