Teröre lanet yağdı

Güncelleme Tarihi:

Teröre lanet yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 20:47

Avrupa'nın dört biryanında teröre olan tepki dün de dinmedi. Sokaklara dökülen binlerce Türk teröre lanet yağdırdı. Almanya'da Berlin, Köln, Dortmund, Wuppertal, Frankfurt, Avusturya'da Salzburg, İsveç'te Stockholm ve İngiltere'de ise başkent Londra'da "Teröre son", "PKK'ya hayır", "Türk-Kürt kardeştir" sloganları atan vatandaşlarımız Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Avrupa sokaklarında yürüdüler. Gösterilere yaşlısından gencine herkes destek verdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'de yaşanan terörü kınamak ve şehit düşen askerlere dikkat çekmek için yine binlerce Türk Avrupa'da sokaklara döküldü. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile caddeleri kırmızı beyaza bürüyen vatandaşlarımız "Teröre son", "PKK'ya hayır", "Türk-Kürt kardeştir" sloganları attılar. Gösterilerin en yoğun olduğu ülke olan Almanya'da dün başkent Berlin'in yanı sıra Köln, Dortmund, Wuppertal'da binlerce kişinin katıldığı yürüyüşler düzenlendi. Yaşlısından gencine herkesin katıldığı yürüyüşlerde "Artık terör istemiyoruz" mesajı verildi. Çeşitli Türk derneklerinin düzenlediği gösteriler Almanya dışında da sürdü. Avusturya'nın Salzburg kentinde çok sayıda Türk sokaklara döküldü. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atılan bir başka kent ise Stockholm oldu. Londra yaşayan Türkler'de terörü lanetledi.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de teröre karşı binlerce kişi tek yürek ve yumruk oldu. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Neukölln İlçesi'ndeki Hermannplatz meydanında düzenlenen 'Teröre hayır. Kürt Türk kardeştir' mitinginde toplanan Berlinli Türkler, PKK terör örgütünün eylemlerini lanetlediler. İstiklam Marşı söylenerek başlanan mitingde son PKK teröründe şehit düşen askerlerin ismi okundu.

Berlin Mehteran Grubu'nun önderliğinde dün saat 14.00'de 'Türk Kürk Kardeştir' sloganı altında düzenlenen mitingde Berlinli Türkler tek vücut oldu. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan Berlinli Türkler, 'Türk Kürt kardeştir, Kahrolsun PKK, Avrupa teröre ne zamana kadar seyirci kalacak?, Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Her Türkr Asker Doğar, Teröre karşı el ele' sloganları atıp terör örgütü PKK ve destekleyenlerini kınadılar.

Teröre lanet okudular

Köln Kenti'ndeki Dom Meydanı'nda toplanan Türkler teröre lanet okudular. Ellerinde bayraklarla kadın-erkek yaklaşık 400 kişi, önce şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra ise hep birlikte İstiklal Marşı'nı söylediler. Ellerinde, 'Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir' pankartı taşıyan grup, terör örgütü PKK, terör elebaşı Abdullah Öcalan ve ABD aleyhine de sürekli slogan attı. Gösteride Hakkari'de şehit edilen 12 askerimizin isimleri de tek tek okundu ve meydanda toplanan kalabalık her askerimizin ismi okunduğunda 'Burada' diyerek bağırdı. Gösteri süresince polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı görüldü.

AVUSTURYA

Salzburg kentinde Avusturya Türk Dernekleri'nin çağrısı üzerine bir yürüyüşle Türkiye'deki PKK terörü lanetlendi. Yürüyüşe polis verilerine göre yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Avusturya'nın Lins, Vels ve Tirol gibi kentlerinden ellerinde bayraklarıyla Salzburg'a akın eden Türkler " Kahrolsun PKK, Hepimiz Mehmet'iz, PKK 'ye yeteriz, Herşey vatan için, şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla Salzburg sokaklarını inletti. PHK teörüne lanet okuyan göstericilerin büyük çoğunluğunun gençlerin oluşturması dikkat çekti. Yürüyüş boyunca yer yer hep bir ağızdan İstiklal marşı okundu. Salzburg'un ünlü Mozart Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Mirabell Meydanı'ında okunulan basın açıklamsıyla olaysız sona erdi.

Basın açıklmasında şöyyle denildi:" Türkiye acımısız bir terör örgütünün saldırılarına maruz kalmaktadır. Bu terör örgütü takma isimlern altında Avusturya'da örgütlenemebilmekte, haraç toplayabilmekte, ve bu yollardan elde ettiği paraları terör eylemlerinde kullanmaktadır. Bu örgütün kimler olduğu ve nerelerede toplandıkları bilinmektedir. Kanlı terör örgütünün parasını aklayan ve gizli kasası olarak bilinen Rıza Altun adlı terörist, geçtiğimiz Temmuz ayında Avusturya'da yakalanmış, ancak tekrar Kuzay Irak'a gitmesine izin verilmiştir. Yaşadığımız bu ülkedeki idarecilerin ve ilgili basın yayın organlarının Türkiye'nin maruz kaldığı acımasız terör saldırıları konusunda daha duyarlı olmasını teröre karşı çıkmasına bu eylemleri açıkca kınamasını bekliyoruz".

Dortmund

Dortmund kentinde dün düzenlenen teröre lanet yürüyüşüne 4 bin civarında Türk, her türlü teröre lanet yağdırırken, Türk ve Kürtlerin kardeşliğine vurgu yaptı.

Yediden yetmişe her yaştan insanlının katıldığı yürüyüş bir kilometrelik bir güzergahte sloganlar eşliğinde başladı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlarımız, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Türk- Kürt Kardeş, ABD kalleş', 'PKK şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Her Türk asker doğar', 'Askere uzanan eller kırılsın' şeklinde sloganlar attılar. Dortmund Garı'nın önünden başlayan yürüyüş boyunca polis de yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yüzleri poşulu iki genç polisle tartışınca gözaltına alındı. Bu sırada mitin meydanında kısa ve küçük çaplı bir arbede yaşandı. Ancak polis aracında kimliği tespit edilen gençler daha sonra serbest bırakıldılar. Yürüyüşün sonunda ise şehitler için hep bir ağızdan dua edildi.

İSVEÇ

Başkent Stockholm’de ve Malmö kentlerinde yaşayan binlerce Türk Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile meydanları doldurarak PKK terörünü lanetleyerek 'PKK Kahrolsun' 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' diye slogan attılar. Stockholm’de İsveç Türk Gençlik Federasyonu ile İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu işbirliğinde yapılan mitinge yaklaşık 1.500 kişi katıldı. Stockholm’deki Sergel meydanındaki mitinge Yeşiller Partisi’nden İsveç Parlamentosuna giren Türk milletvekili Mehmet Kaplan da katıldı.

Mehmet Kaplan, hem Türkçe, hemde İsveççe konuşma yaparak PKK’ı kınarken 'Terör örgütünün oyununa gelmeyelim. Türk- Kürt kardeşliğini bozmak isteyenler var' dedi. Malmö kentinde Malmö Kültür Derneği tarafından düzenlenen terör karşıtı yürüyüşede 500 kişi katılarak, PKK’ı terör örgütünü protesto ettiler. İsveç Türk Federasyonu Başkanı Ahmet Önal Malmö’de yürüyüşü öncesinde yaptığı konuşmada, 'Malesef ülkemiz tekrar şiddet ve terör ile karşı karşı karşıya bulunmaktadır. Terör ve şiddetin hiçbir zaman çözüm olmamıştır. Birlik ve beraberlik kardeşliğin en güçlü silahıdır. Buna dikkat edelim. Biz Türkler herzaman birlik ve beraberlikten kopyalım'dedi.

İNGİLTERE

LONDRA Türk İslam Cemiyeti önünde toplanan bir gurup Turk, bayrak açarak terörü lanetledi. Çarşamba akşamı saat 23.30'da bu derneğin önünoe asılı olan 5 metre boyundaki Türk bayrağı molotof kokteyli ile yakılmış, polis güvenlik kameralarından saldırganları tespit ederek yakalamıştı.

TEPKİLER

Selçuk Ünlü: Sevgi ve barışda oradayız

Türk Gençlik Federasyonu Başkanı Selçuk Ünlü, mitingde yaptığı konuşmada Türk milletinin birlik ve beraberliğini göstermek için düzenledikleri mitingde kendilerini yalnız bırakmayan topluluğa teşekkür ederek,' Hz. Mevlana’nın söylediği gibi nerede sevgi var, nerede barış var, orada varız. Nerede şiddet var, nerede savaş var, orada yokuz'diyerek anlamlı bir mesaj verdi. Selçuk Ünlü, konuşmasını 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'diyerek mitinge katılanlardan çoşkulu bir alkış desteği de aldı.

Mehmet Kaplan: PKK’nın oyununa düşmeyelim

Yeşiller Partisi (MP) Milletvekili Mehmet Kaplan’da yaptığı konuşmada, Türk ve Kürtlerin asırlardır kardeş olarak yaşadığını vurguluyarak, 'O topraklarda dedelerimiz birlikte şehit olmuştur. O nedenle bizi kimse bölemez. Bizi bölmek isteyenlere aslında bizim kardeş olduğumuzu vurgulamamız gerekir. Eğer bunu yapamazsak o zaman terör örgütü kazanmış olur. Biz birbirimizi hiç bir zamam nefret ve kin beslememeliyiz. Terör örgütünün amacı aslında bu. Bu oyuna düşmeyelim'dedi. Mehmet Kaplan, konuşmasında ABD’e ve Batı’a çatarak şunları söyledi:

'Başta AB ve ABD’deki genel kanı çifte standarttır. Terör organizasyonları kendilerinin başına bela olunca, terör örgütü oluyorda, Türkiye’nin başına bela olunca neden PKK’a neden özgürlük savaşcısı diyorlar'diye sordu. Mitinge katılanların alkışları ve tezahüratı karşısında bir sürü duran Mehmet Kaplan, 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'diyerek çoşkulu katılımcılara karşılık vererek kürsüden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!