Terör gölgesinde futbol

Güncelleme Tarihi:

Terör gölgesinde futbol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 13:03

Bundesliga maçlarına, milli takım maçlarıyla nedeniyle verilen bir haftalık aradan sonra kaldığı yerden devam edilecek. Bu hafta karşılaşmalar terör tehdidinin gölgesinde oynanacak.

Haberin Devamı

Terör tehdidi nedeniyle statlardaki güvenlik önlemleri de artırıldı. Stat çevresinde ek güvenlik önlemleri alınacak.

ARAÇLAR ARANACAK

Maçlarda görevlendirilen güvenlik elemanı sayısı da artırıldı. Hertha Berlin ile Hoffenheim arasında Berlin’de oynanacak maçta, stadın park alanına alınacak araçlar tek tek aranacak. Öte yandan Bundesliga’da terör saldırılarına karşı nasıl önlemler alınacağı da kulüp yöneticilerinin ve emniyetin birinci gündem maddesi olmayı sürdürüyor.

"SEYİRCİLER UYANIK OLMALI"

Polis Sendikası Başkan Yardımcısı Jörg Radek, kulüplerin sıkı önlemler alması gerektiğini belirterek, “Bundesliga’da özellikle kulüplerin güvenlik önlemlerini sıkıca yapması yasal zorunluluk. Maçlarda daha fazla güvenlik elemanı görevlendirilmeli” derken, Schalke Kulübü Başkanı Clemens Tönnies ise statların girişine tıpkı hava alanlarındaki gibi detektörlerin yerleştirilmesini önerdi.

Başkan, “Seyircilerin uyanık olup ve sorumluluk taşıması gerekiyor” dedi.

Sıkı kontrollerin seyirciyi rahatsız edebileceğine dikkat çeken Leverkusen Kulüp Müdürü Michael Schade, “Kontroller yüzünden uzun bekleme süreleri oluşacağı için seyircinin sabırlı olmasını istiyoruz” dedi.

Bundesliga'da haftanın programı şöyle:

BUGÜN
Hamburg – Dortmund (20.30)

YARIN
M’gladbach – Hannover (15.30)
Wolfsburg – W. Bremen (15.30)
Stuttgart – Augsburg (15.30)
Frankfurt – Leverkusen (15.30)
Köln – Mainz (15.30)
Schalke – B. Münih (18.30)

PAZAR
H. Berlin – Hoffenheim (15.30)
İngolstadt – Darmstadt (17.30)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!