Temyize başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Temyize başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2023 12:01

Hakkında çıkan yolsuzluk iddiaları nedeniyle yapılan halk oylaması sonucu görevden alınan eski Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann temyize gitti.

Haberin Devamı

SAVCILIK tarafından hazırlanan iddianameye göre Peter Feldmann, sosyal dayanışma faaliyetleri yürüten Arbeiterwohlfahrt’a (AWO) verdiği destekler karşılığında ayrı yaşadığı eşi Zübeyde Temizel’e, AWO tarafından işletilen Türkçe ve Almanca eğitim verilen bir kreşte yüksek maaşla yönetici olarak işe alınmasını sağladı. Bunun karşılığında da kurumun çıkarlarını ön planda tutmayı kabul etti. Mahkemede, AWO’nun eski Genel Müdürü Hannelore Richter ile mesajları kanıt olarak dinlenmişti. Richter’in mesajlarla Feldmann’a defalarca destek çağrısında bulunduğu anlaşılmıştı. Feldmann, 23 Aralık 2022’de Frankfurt Bölge Mahkemesi’nde iki kez makamını kullanarak çıkar sağlama iddasıyla suçlu bulundu. Mahkeme, her biri 175 Euro olmak üzere 120 günden toplam 21 bin Euro para cezası, ayrıca 6 bin Euro tazminat ödemeye mahkûm etti. Böylece Feldmann’a kesilen ceza miktarı toplamda 27 bin Euro oldu. Görevinin son dönemlerinde partisi SPD’nin bile istifasını istemesine rağmen görevden ayrılmayan Feldmann, medya tarafından Almanya’nın en sevilmeyen belediye başkanı ilan edilmişti.
Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Feldmann’ın temyiz başvurusu yaptığını yazdı. Feldmann, yaptığı başvuruyla ilgili yaptığı açıklamada “Sadece ‘kulaktan dolma’ bilgilere dayanan ve talep ettiğim tüm tanıkları dışlayan bir karar gözden geçirilmelidir. Hukukun üstünlüğüne güveniyorum. Ve hâlâ aynı şeyi söylüyorum; Ben yozlaşmadım!” dedi.

BAKMADAN GEÇME!