Tekstik teşviklerinde sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

Tekstik teşviklerinde sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2008 13:17

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), "Tekstil, Hazır Giyim, Konfeksiyon Değişim ve Dönüşüm Strateji Belgesi"ni ele aldı. EKK, sektöre uygulanacak teşvikleri masaya yatırdı.

Haberin Devamı

Ekren başkanlığındaki toplantıya Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan katıldı. Toplantıda ele alınan "Tekstil, Hazır Giyim, Konfeksiyon Değişim ve Dönüşüm Strateji Belgesi" ile sektöre uygulanacak teşvikler üzerinde duruldu. Bundan sonraki aşamada, bu hafta yapılacak TOBB Sektör Meclisleri toplantısında ele alınacak olan belge, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'na sunulacak. Ardından Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından kamuoyuna a?ıklanacak.

Belge, vergi ve sosyal güvenlik prim indirimi, yatırım alanı tahsisi gibi teşvikleri i?eriyor. Tekstil sektörü i?in hazırlanan belge, daha sonraki aşamada diğer sektörlere uygulanacak teşvikler i?in model olarak da kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!