Teknik Tekstil'de hedef dünya zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Teknik Tekstilde hedef dünya zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 16:56

Frankfurt'ta dünyanın en büyük TechTekstil ve Texprocess fuarına Türk firmaları hedeflerinin dünya liderliği olduğunu söylediler. Türk firma yöneticileri, “Bütün olumsuzluklara rağmen büyüdük. Gümrük, vize gibi sorunlar halledildiği takdirde dünya pazarında söz sahibi oluruz ” dediler.

Haberin Devamı

Almanya'nın Frankfurt kentinde dün kapılarını açan sektörde dünyanın en büyük fuarları arasında sayılan Techtekstil ve Texprocess fuarıına katılan Türk firmaları hedeflerinin dünya liderliği olduğunu söylediler. Türk firma yöneticileri, “Bütün olumsuzluklara rağmen büyüdük. Gümrük, vize gibi sorunlar halledildiği takdirde dünya pazarında daha fazla söz sahibi oluruz ” dediler.

30 TÜRK FİRMASI
Fuara Sektörün en büyük fuarı olarak kabul edilen Frankfurt Techtekstil ve Texprocess fuarına 30'u Türk olmak üzere 60 ülkeden 1561 firma katıldı. Türkiye fuarda Agteks Örme ve Tekstil Endüsrileri Sanayii, Akınal Sentetik, Akın Tekstil, Ardıç Spangle, Balkan Teakstil Makinaları, Cavit Çiçek Tekstil, Daye Yayıncılık, Durak Tekstil, Duzey Moda, Epa Akın Hak Tekstil Makinaları, Fiberflon, General Tekstil, Gentug tekstil, Hakteks, Hassan Group, İletişim Magazin, İTKİB, Kapadokya Tekstil, Karsu Tekstil, Kordsa Global, Orbital, Dış Ticaret, Oz-Arı, Oztek, Tekstil Terbiye, Salteks, Sunjüt, Tepar Tekstil, Texpin Makine, Vateks Tekstil, VAV Teknoloji, Yaltex Yalıtım Malzemeleri Üretim Şirketi tarafından temsil edildi. Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı Türk standlarını gezerek işadamları ve çalışanlarından bilgi aldı.

KALİTE GÜVENCESİ
Fuara Aydın'dan katılan Balkan Tekstil Makinaları Sanayi Ve Ticaret Şirketi Genel Müdürü Osman Balkan ve çalışanı Esra Tunceoğlu Yastık Tortum ve Dolma Ünitesi, Elyap Açma makinaları ürünleriyle göz kamaştırdı. Ağteks Örme ve Tekstil Endüstrileri Sanayi ve Ticaret Şirketi Genel Müdürü Mehmet Ağrikli, patentinin kendilerinde olduğu iplik sarma bobin makinasıyla tüm dünyanın ilgi odağı olduklarını söyledi. Makina Mühendisi Ağrikli" Türkiye Teknik Tekstil sanayiinde kısa sürede çok ileri bir seviyeye ulaştı. Ürettiğimiz makinaları Amerika, ve Avrupa'ya ihracat yapıyoruz" diye konuştu. Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kordbezi Sanayi Ticaret Ananoim şirketi ceosu Hakan Tiftik'te fuarda katılmaktan ve gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtip "Dünyada 11 ülkede üretim yapıyoruz. Özellikle kordbezinde çok iyi pazar payımız var. Kalitemiz güvencemiz " diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!