TDU’da bayram coşkusu

Güncelleme Tarihi:

TDU’da bayram coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2024 11:41

Ramazan Bayramı başkent Berlin’de yıllardır faaliyet gösteren Türk-Alman İşverenler Birliği’nde (TDU) de coşkuyla kutlandı. TDU’nun Ku’Damm Caddesi üzerindeki merkezinde düzenlenen etkinliğe Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Başkonsolos İlker Okan Şanlı, KKTC Berlin Büyükelçisi Beniz Uluer Kaymak, Tempelhof-Schöneberg Belediye Başkanı Jörn Oltmann, TSK temsilcileri, TDU üyeleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Haberin Devamı

TDU Başkanı Remzi Kaplan tüm konukları selamlarken, İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı, Gazze’de sürdürülen savaşın bir an önce durdurulup katliama son verilmesini istedi. Kaplan, TDU olarak Türkiye kökenli insanların mesleki, kültürel, ekonomik ve sosyal alanda başarıların artması için yoğun çaba gösterdiklerini de dile getirdi.

TDU’da bayram coşkusu
Remzi Kaplan

TDU’da bayram coşkusu
Büyükelçi Ahmet Başar Şen

Büyükelçi Ahmet Başar Şen de dinimizde hoşgörü, barış ve sevginin büyük harflerle yazılı olduğunun altını çizerken, Filistinlilerin huzur içinde yaşayabilmeleri için Gazze’deki katliamlara son verilmesi çağrısında bulundu. Ramazan ayı boyunca yurttaşlarımızın Almanya’nın çeşitli kesimlerinde iftar verdiklerine ve bu iftarlara başkan dinden insanları da davet ettiklerine dikkati çeken Büyükelçi Şen, insanlarımızın sergiledikleri bu birliktelikten gurur duyduklarını vurguladı.

Haberin Devamı

TDU’da bayram coşkusu
Belediye Başkanı Jörn Oltmann

Tempelhof-Schöneber Belediye Başkanı Jörn Oltmann (Yeşiller) da yıllardır bu toplumun bir parçası olan Müslümanlarla böyle önemli bir günde birlikte olmaktan sonsuz memnuniyet duyduğunu söyledi. Müslümanların dinlerini yaşayıp geleneklerini sürdürmelerini hep desteklediklerini ve bu desteği sürdüreceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!