TD-Plattform'dan Türk öğrencilere ziyaret

Güncelleme Tarihi:

TD-Plattformdan Türk öğrencilere ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2009 11:24

TD-Plattfrom yetkilileri, EBA'da (Avrupa Eğitim Akademisi) uygulamalı özel üniversite eğitimine başlayan ilk Türk öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilere platformun çalışmaları hakkında bilgi veren yetkililer, EBA ile geleceğe yönelik ortak çalışmaların temelini attı.

Haberin Devamı

TÜRK-ALMAN Öğrenciler ve Akademisyenler Platformu (TD-Plattform), EBA'da (Avrupa Eğitim Akademisi) uygulamalı özel üniversite eğitimine başlayan ilk Türk öğrencilere bir ziyaret gerçekleştirdi. EBA'nın daveti üzerine Köln yakınlarındaki Bergisch Gladbach kasabasındaki eğitim merkezine gelen TD-Platform Başkanı Saadettin Tüzün ile Plattform üyeleri Didem Yenisoy, İlhan Gündoğan ve Ahmet Özer, İstanbul'dan gelen beşi kız toplam 43 öğrenciye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.
EBA'daki öğrencilere, Almanya'daki eğitim ve yaşam konularında karşılaşacakları problemler konusunda yardımcı olmayı istediklerini belirten TD-Plattform Başkanı Saadettin Tüzün şunları söyledi:
'Buradaki öğrenciler, EBA'nın Türkiye'de başlatıp Almanya'da devam ettirdiği bir eğitim alıyorlar. TD-Plattform olarak amacımız bu arkadaşlarımızı oluşturduğumuz ağın içine alarak, Almanya'da karşılaşacakları problemlerin çözümünde kolay yolu bulmalarını sağlamak. Örnek olarak, eğitim sırasında staj ve sonrasında iş imkanları açısından onların firmalara ulaşmasına yardımcı olabiliriz. Ayrıca eğitimin devamı için gittikleri kentlerde bizim üyelerimizle buluşarak uyum dönemini çabuk atlatmalarını sağlayabiliriz. İlk programa katılan öğrencilerden başlayarak EBA ile gelecekte ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz.'

EBA İŞBİRLİÐİNDEN MEMNUN
İlk Türk öğrencilerin Kasım ayı itibariyle Almanya'daki eğitime başladığını belirten EBA-Almanya Müdürü Jens Schell, TD-Plattform ile iş birliğinden memnun olduklarını belirtti. Schell, 'Hep birlikte öğrencilerimizin Almanya'daki yaşama uyumda karşılaşacakları sorunları çabuk aşmasını ve sadece eğitime konsantre olmalarını sağlayacağız' diye konuştu.
Schell okulda verilen eğitim hakkında da şu bilgileri verdi:
'Dört yıllık eğitimin ilk ayağında, öğrenciler bir yıl boyunca İstanbul'da Almanca ve İngilizce dersleri aldılar. Eğitim sonunda sınavları geçenler bir ay önce Bergisch Gladbach'a geldiler. İşletme ve Mekatronik Mühendisliği alanlarında üniversite eğitimi seçen gençler, bir yıl sonra birlikte çalıştığımız FHDW (Fachhochschule der Wirtschaft) kampüslerine giderek eğitimlerine devam edecekler. Orada da iki yıl olmak üzere toplam dört yıl sonunda mezun olacaklar.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!