TBMM Heyeti dert dinledi

Güncelleme Tarihi:

TBMM Heyeti dert dinledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2010 16:40

TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve beraberindeki heyet İsveç’teki Türk Federasyon Başkanları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

İSVEÇ’TE bulunan TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan Başkanlığı'ndaki heyet İsveç’te Türk Federasyonları'nın başkanların akşam yemeğinde bir araya geldi. Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Dölek, İsveç Türk Federasyonu Başkanı Ahmet Önal, İsveç Türk Gençlik Federasyonu Başkanı Alev Akbaş, İsveç Türk Ulusal Kadın Federasyonu Başkanı Aliye Onay, İsveç Türk Kadın Federasyonu Başkanı Hülya Göker ve Stockholm Alevi Kültür Merkezi Başkanı Ali Çağan katıldılar.


Basına kapalı yapılan yemekte Türk örgüt temsilcileri, uzun yıllardan beri boş olan Eğitim ve Çalışma Müşavirliklerine atamaların yapılmasını istedikleri öğrenildi. Stockholm Büyükelçiliği Konsolosluk şubesinin Başkonsolosluk statüsü kazandırılarak, daha iyi hizmet vermesi talebinde bulunduklarını belirtiler. Türk Federasyon temsilcileri görüşülen konular arasında İsveç’teki ekonomik krizden dolayı gençlerin ve ailelerin çoğunun işsiz olduğunu ve askerlik bedellerini ödemekte zorlandıkları için her ülkeye göre ayrı bedel uygulamasının yapılmasını istedikleri belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!