Tatilin ilk günü pisti işgal ettiler

Güncelleme Tarihi:

Tatilin ilk günü pisti işgal ettiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2023 10:10

‘Son Nesil’ (Letzte Generation) adlı iklim aktivistleri, tam da tatil sezonunda Hamburg ve Düsseldorf havalimanlarını bloke etti. Özellikle okul tatilinin başladığı Hamburg’da binlerce aile eylem nedeniyle tatile uçmadı.

Haberin Devamı

Helmut-Schmidt Havalimanı’nın dış kısmındaki güvenlik tellerini geçen eylemciler, sabah erken saatlerde bisikletlerle piste kadar yaklaşmayı başardı. Üzerlerinde turuncu yelekler giyen eylemciler kendilerini piste yapıştırarak oturma eylemi yaptı. Hamburg Havalimanı işletmesi sabah erken saatlerde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada izinsiz bazı kişilerin alana erişim sağlaması nedeniyle uçuş operasyonlarının durdurulduğunu duyurdu. Açıklamada “Kalkış ve inişler şu anda mümkün değil” denildi.

Tatilin ilk günü pisti işgal ettiler
TELLERİ KESEREK GİRDİLER
Aynı şekilde Düsseldorf’ta da eylemciler havaalanı pistlerini kapattı. Kendi ifadelerine göre, burada da havalimanının dışındaki güvenlik tellerini kestiler ve ardından uçakların piste inmesini engellemek için aprona koştular. İklim aktivistleri birkaç arkadaşlarının ellerini piste yapıştırmayı başardığını açıkladı. Aktivistlerin eylemi sırasında içinde yolcularla kalkışa hazır olan uçak da havalanamadı. Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde ise yaz tatili yaklaşık 3 hafta önce başlamıştı. Havalimanlarından sorumlu Federal Polis Teşkilatı, her iki olayda da göstericilere müdahale etti.
Tatilin ilk günü pisti işgal ettiler
Tatilin ilk günü pisti işgal ettiler

 

BAKMADAN GEÇME!