Tartışmalar sayesinde oyu arttı

Güncelleme Tarihi:

Tartışmalar sayesinde oyu arttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 11:00

Yahudi düşmanı içerikli afiş hazırladığı ve okul çantasında ‘Kavgam’ kitabı bulundurduğu suçlamalarına hedef olan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Hubert Aiwanger, gösterilen tepki ve eleştirilere aldırış etmezken, genel başkanlığını yaptığı hükümet ortağı Özgür Seçmenler eyalette ‘ikinci güçlü parti’ konumuna yükseldi.

Haberin Devamı

CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, Hubert Aiwanger ve partisiyle 8 Ekim’de yapılacak eyalet seçimlerinden sonra da ortaklığa devam etmek istediklerini açıklarken, halkın da bu görüşe destek verdiği ortaya çıktı. Yahudi düşmanlığı tartışmalarına paralel olarak INSA tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasına göre CSU yüzde 37, Özgür Seçmenler yüzde 15, Yeşiller yüzde 14, sağ popülist Almanya için Alternatif yüzde 14, FDP yüzde 4, Sol Parti yüzde 2 oy alıyor. Bu veriler ışığında, bir önceki kamuoyu yoklamasına göre CSU ile Yeşiller yüzde 1 oy kaybına uğrarken, Özgür Seçmenler’in oy oranı ise yüzde 4 artıyor.

ORTAKLAR DÜŞÜŞTE
Federal düzeyde yapılan kamuoyu yoklamalarına göre ise SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin gücünde düşüşün sürdüğü saptandı. Forsa tarafından 29 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yapılan kamuoyu yoklamasına göre Almanya’da bu hafta sonu genel seçim olsa CDU/CSU yüzde 27, AfD yüzde 21, SPD yüzde 16, Yeşiller yüzde 14, FDP yüzde 7, Sol Parti yüzde 4 oy alıyor. Toplam oy oranları yüzde 37’de kalan SPD, Yeşiller ve FDP’nin koalisyon kurması mümkün görünmüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!