Tartışma Sarrazin’le başladı

Güncelleme Tarihi:

Tartışma Sarrazin’le başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2010 14:53

ALMANYA’nın Münih kentinde Halk Yüksek Okulu (VHS) tarafından düzenlenen “İslam’ın yüzü ve perspektifleri” adlı paneller dizisinde din özgürlüğü, hoşgörü ve İslam üzerine tartışmalar konusu işlendi.

Haberin Devamı

Alman Süddeutsche Zeitung (SZ) Gazetesi'nden Matthias Drobinski’nin yönettiği panele konuşmacı olarak Prof. Armin Nassehi ve İslam bilimcisi Suriye kökenli Lamya Kaddor katıldı. Paneli yöneten Drobinski, geçtiğimiz yaz ayında yapılan dünya futbol şampiyonasında Mesut Özil’le uyum tartışmalarının çok olumlu bir yönde gittiğini, ancak bu havanın bir anda bir kitapla değiştiğini belirtti. Drobinski, Thilo Sarrazin’in kitabıyla Almanya’da İslam üzerine çok heyecanlı bir tartışma sürecinin başladığına işaret etti.

GÖÇMENLERİ SARSTI
İslam bilimcisi Lamya Kaddor, Sarrazin’in halkın içinde büyük destek görmesinin, göçmenler arasında bu toplumun bir parçası oldukları duygusunda kapatılması zor gedikler açtığını belirtti. Kaddor, “Ben de kendimi bu toplumun bir parçası olarak görüyordum. Ama Sarrazin’e gelen destek, benim bu duygularımı sarstı” dedi. İslam deyince insanların hemen terör, kadına baskı, şiddet, zorla evlilik ve töre cinayetlerini düşündüğünü kaydeden Kaddor, Müslümanlar arasında da İslam’ın hep yasaklarla algılandığını söyledi.

Haberin Devamı



UYUM BAŞARILI
Prof. Armin Nassehi, Almanya’da aslında uyumun başka Avrupa ülkelerine göre başarılı olduğunu, çok başarılı uyum örnekleri bulunduğunu, ancak toplumun bu başarı örneklerini görmek istemediğini anlattı. Uyumun aynı zamanda bir sosyal mesele olduğunu kaydeden Prof. Nassehi, Almanya’nın kariyer hırsı olan eğitimli göçmen getirmediğini, gelen göçmenlerin eğitimden uzak olduğunu, buna rağmen uyumda çok önemli mesafeler alındığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!