Tarama cihazında geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Tarama cihazında geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2010 14:11

Almanya, havalanlarında güvenlik önlemlerini artırıyor. Yolcuları çıplak gösteren tarama cihazının yakın zamanda kullanılması bekleniyor. Vücudun bütün bölgelerini gösteren cihazın bir yan etkisinin olmaması için çalışılıyor. Yetkililer "Kişisel hakları gözönünde bulunduruyoruz" dediler.

Haberin Devamı

AMERİKAN uçağına geçtiğimiz hafta planlanan saldırının son anda önlenmesinden sonra havaalanlarda ve uçaklarda alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bir süre önce gündeme gelen ve yolcuları çıplak gösterdiği için tepki çeken tarama cihazının yakın zamanda kullanılmaya başlanacağı iddia edildi. Almanya'da tarama cihazının kullanımı için gerekli hazırlıklar yapılırken. Cihaz öncelikle deneme amaçlı uygulamaya başlanacak. Pilot bölge olarak seçilen bir havaalanında kullanılmaya başlanacak olan tarama cihazından verim alınırsa ülkedeki tüm alanlarda uygulamaya geçilecek.


Yan etkisi var mı?
Lübeck'de bulunan Federal Polis Akademisi'nde yapılan güvenlik toplantısında cihazın kullanılması için fikir birliğine varıldı. Ülkede yayınlanan haftalık Focus Dergisi'ne konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Federal İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Klaus Dieter Fritsche, uygulama esnasında kişisel hakları ve sağlık unsurlarını gözönünde bulunduracaklarını söyledi. Federal Polis Başkanı Matthias Seeger ise cihazın güvenlik açısından önemli katkılar sunacağını savundu.

Haberin Devamı

Ülke geneline yayılacak
CDU Federal İçişleri Politikaları Sözcüsü Wolfgang Bosbach da cihazın kullanılmasını istedi. Bosbach “Cihaz bu yıl içinde tüm hava alanlarında uygulamaya konacak. Öncelikle deneme amaçlı başlanacak. Her şey iyi giderse bir ay sonra uygulama ülke geneline yayılacak” dedi.

"Çıplak" gösteriyor
Vücudu çıplak gösteren tarama cihazı yolcuların kıyafetlerinin altında taşıdıkları silah ya da patlayıcıları etkili şekilde gösteriyor. Üstün teknolojik özelliğe sahip cihaz, kullanıcıların göğsündeki silikon dolguları, takma uzuvları ve cinsel bölgeleri de siyah beyaz olarak ekranda gösteriyor. Röntgen cihazı mahrumiyet kuşkularını gündeme getirirken yetkililer görüntülerin pornografi olmadığını ve kaydedilmeden silindiğini açıklıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!