'Talent im Land' bursuna başvuru 14 Ağustos'ta bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Talent im Land bursuna başvuru 14 Ağustosta bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 15:39

Bavyera eyaletinde 2009/10 eğitim öğretim yılından beri özellikle göçmen ailelere mensup öğrencilere verilen 'Talent im Land' (Ülkedeki Yetenek) bursu için 14 Ağustos 2014 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Haberin Devamı

Bavyera Eğitim Bakanlığı ve Robert Bosch Vakfı tarafından verilen burs için 2014/15 eğitim öğretim yılında sosyal durumu iyi olmayan ailelerin 50 çocuğuna daha burs verileceği açıklandı. Bu yıl bursun ilk defa göçmen ailelere mensup olmayan öğrencilere de verileceği bildirildi.

Farklı araştırmaların Almanya'da gençlerin eğitim başarılarının ailenin sosyoekonomik durumuna bağlı olduğunu gösterdiğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle bu gençlere iyi bir gelecek imkanı sağlamak için eğitimin çok önemli olduğunu belirtiyor. Burs hakkında açıklama yapan Bavyera Eğitim Bakanı Dr. Ludwig Spaenle, bir yeteneği dahi kaybetmemenin en önemli amaçlarından biri olduğunu söyledi. Burs ile gençlere daha iyi imkanlar sağlayacaklarını anlatan Spaenle, bursun sadece maddi yardımdan ibaret olmadığını ve bursiyerlere farklı teşvik programları sunulduğunu kaydetti.

Bursiyerlere aylık 100 Euro ve Almanca ve yabancı dil teşviki gibi destekler veriliyor. Bursa başvuru için öğrencilerin 2014/15 eğitim öğretim yılında en az 9. sınıfa gitmeleri ve yüksekokula gitmek için diploma (Abitur gibi) almayı hedeflemeleri gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!