Taksiciler isyan etti

Güncelleme Tarihi:

Taksiciler isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2009 11:02

Berlin Tegel Havalimanı işletmesinin taksicilere getirmek istediği 50 centlik ek giriş ücretini kabul etmeyeceklerini söyleyen taksi şoförleri dün belediye önünde eylem yaptı. 2 bin taksicinin katıldığı eylemde ek ücrete Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit'ın el koymasını istediler.

Haberin Devamı

BERLİN'de Tegel Havaalanı işletmesinin, giriş için taksicilerden istediği 50 centlik ücret artışı ile Schönefeld Havaalanı'ndaki sıra bekleme sistemine itiraz eden binlerce taksici dün de protestolarını sürdürdüler. Berlin belediye binası önünde toplanan 2 bini aşkın taksici Başbakan Klaus Wowereit'ı da protesto etmekten geri kalmadılar.


Çoğunluğunu Türk taksicilerin oluşturduğu protesto gösterilerinde Türk taksiciler “Geçen sefer kol bastı ile protesto ettik, şimdi de yol kesti ile protesto edeceğiz” diyerek oluşturdukları iki bin kişilik konvoyla Berlin trafiğini alt üst ettiler.


Yıllık gider katlanıyor


Havaalanı işletmesinin, her yıl ödedikleri 70 Euro'luk yıllık ücreti kaldırdığını, buna karşılık her girişte 50 centlik ödeme zorunluluğuyla yıllık giderlerinin 1200 Euro'ya kadar yükseleceğini belirten taksiciler, “Bu bizim için büyük bir yekun tutmakta. Havaalanı işletmesi bu parayı müşteriden alın diyor. Bugüne kadar bize gerektiğinde bahşiş veren müşteri en başta bunu kesecek. Bir biçimde söz konusu uygulama biz taksicileri ciddi bir şekilde etkileyecektir” dediler.

Haberin Devamı

Gerekirse korsan taşımacılık da yaparız


Söz konusu ücret artışı nedeniyle protestolarını sürdürmeye devam edeceklerini belirten taksiciler, gerekirse bir hafta boyunca hava alanına gitmeyeceklerini, ya da sıra beklemeden direkt yolcuların ayaklarına giderek zaman zaman 'korsan taşımacılıkla' Tegel Havaalanı'nda da protestolarını sürdüreceklerini söylediler. Bu arada haklarını hukuk yoluyla arayacaklarını da belirten taksiciler, avukatları kanalıyla mahkemeye başvuracaklarını söylediler.


Uygulama hakszılık


10 yıllık taksici Yücel Yılmaz, 50 cent uygulamasanın yaygınlaşacağı korkusu yaşadıklarını söyledi. Tegel Havaalanı işletmesinin kendilerinden her gün için temiz bir taksi, yabancı dil bilme şartı ve müşterini icabında takside kredi kartı ile ödeme yapmasını sağlayacak sistemi oluşturmasını istediklerini belirten taksici Yücel Yılmaz “İşletme yetkilileri bize bunları denetlemek için gerekli olan masrafların da 50 centlik giriş parasının içinde olduğunu söylediler. Ayrıca 50 cent uygulaması şimdilik üç dört yıl sonra kapanacağı söylenen Tegel Havaalanı için isteniyor. Ancak biz bunla sınırlı kalmayacağını ve bir uygulama olarak tüm hava alanları için yaygınlaşacağı endişesini taşıyoruz” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!