Taksiciler 50 Cent kararına tepkili

Güncelleme Tarihi:

Taksiciler 50 Cent kararına tepkili
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 10:09

BERLİN'de İdari Mahkeme'nin, Tegel Havaalanı'nın taksicilere yönelik servis ücreti uygulamasında taksiciler aleyhine karar vermesi tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı

İdari Mahkeme, servis ücretinin müşterilerden alınacağını ve taksi sahibine külfet getirmeyeceğini belirterek, taksicilerin itirazını geri çevirdi. Berlin'de yaklaşık 3 bin 500 taksiciyi yakından ilgilendiren bu karara Türk taksiciler de tepki gsöterdi. Berlin’de yaklaşık 5 yıldır taksicilik yapan Cemal Şahan “Mahkeme, acaba bu kararı alırken, havaalanı yönetiminin taksicileri kullanarak müşterilerden 50 Cent aldığını göz önünde bulundurdu mu” diye sordu.

Birlik olamadık
Berlinli bir diğer taksici olan Atilla Uzunluoğlu ise taksicilerin biraraya gelememesinden dolayı Tegel Havaalanı'nın 50 Cent’te ısrar tetiğini belirtti. 50 Cent'lik ek havaalanı ücretini müşteriye anlatmakta zorluk çekeceklerini belirten Uzunluoğlu, “Eğer taksiciler hep birlikte hareket edip havaalanının protesto ederek havalalında müşteri almasaydık veya Berlin genelinde 1 veya 2 günlük greve gitseydik, 50 Cent talebinde bulunamazlardı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!