Takılarını Mevlana ile tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Takılarını Mevlana ile tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2009 12:34

Moda tasarımcısı Nazan Alhas Newell, Mevlana’nın Sufi felsefesini aktardığı takı tasarımlarından oluşan kolleksiyonunu, Moda ve Tekstil Müzesi'nde sergiledi. Alhas "Amacım sevgi mesajını insanlara mücevherler aracılığı ile sunmak" dedi.

Haberin Devamı

Londra’daki moda eğitimi ardından Newham Kolej’in kadınlara yönelik altı ay süren kuyumculuk ve mücevher kurslarını tamamlayan Nazan Alhas Newell, 8 parçadan oluşan takı tasarımlarını Fashion and Textile Museum’da (Moda ve Tekstil Müzesi) sergiledi. Üç gün ziyarete açık olan takı tasarımları sergisinde Nazan Alhas ile birlikte 11 bayan tasarımcının takıları tanıtıldı.

Alhas, aralarında bilezik, yüzük, küpe ve kolyelerin yer aldığı 8 parçadan oluşan koleksiyonda, altın, gümüş, bakır ve iyileştirici enerji taşları kullanarak, semazen ve sufi felsefesini anlatan figürler ile Mevlana Celaleddin Rumi’nin sözlerini kullandı. Tasarımlarına ayrıca “Sevginin Dansı”, “Sevginin Kanatları”, “Meleğin Kanat İzleri” gibi adlar veren Nazan Alhas, 4 ayrı semazen ve 4 ayrı mesaj ile Mevlana’nın “Sevgi, Güven, İnanç ve Görebilmek” gibi felsefi taraflarını anlatıyor.

Hemcinslerine örnek oldu

Tasarımlarına beklenin üzerinde ilgi gösterildiğini belirten Alhas, moda eğitiminin ardından kuyumculuk ve mücevher tasarımcılığı kursu alarak hemcinslerine de örnek olmak istediğini kaydediyor. Daha önce Islington Mind’ın desteğiyle Kings Fund tarafından düzenlenen “Freedom to Create” projesindeki başarısından dolayı “Millenium Ödülü” de alan Alhas, liderlik konusunda da ödül sahibi.

ŞANLIURFALIYIM

Aslen Şanlıurfa Siverek kökenli olan Nazan Alhas Newell, takı ve mücevher tasarımlarında Mevlana Celaleddin- i Rumi felsefesinde yoğunlaşmasında, sufi kültürünün güzelliklerini sunmayı amaçladığının altını çiziyor. Alhas, “Amacım bu koleksiyonumda kültürümüzü, yani sevgi mesajını insanlara mücevherlerin üzerinde de sunmak” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!