Takadan çıkan mülteci yıldız

Güncelleme Tarihi:

Takadan çıkan mülteci yıldız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 10:35

Ousman Manneh, son günlerde sürekli mülteci tartışmalarının yapıldığı Almanya’da, birinci ligde 15 dakikada 4 gol atınca en çok konuşulan isim oldu.

Haberin Devamı

Adı Ousman Manneh.
18 yaşında. 1.90 boyunda. Vatanı Gambia’dan, dikta rejiminden yalnız başına kaçtığında 17 yaşındaydı. Takayla denizde ölüm kalım savaşı verdi. Almanya’nın Bremen kentine geldi. Lesum’da anne babasız çocukların kaldığı mülteci yurduna yerleştirildi. Amatör Blumenthaler SV futbol kulübünün seçme antremanları vardı. Ousman bu antremanlara katıldı ve hemen takıma alındı. 12 maçta 15 gol atınca, futbol otoritelerinin listesine girdi.

YAŞI KÜÇÜK DİYE

Werder Bremen, geleceğin yıldızı Ousman Manneh’in peşine düştü. Ancak reşit olmadığı için sözleşme imzalanamıyordu. Ousman Manneh 18 yaşına girinceye kadar beklendi ve Mart 2015’te Werder Bremen ikinci takımı için sözleşme imzalandı. Ama ilk başta şansı önceki kadar yaver gitmedi. Gol atamadı ve dizinden sakatlandı. 8 hafta oynayamadı. Aynı yıl Werder Bremen ikinci takımı 3. lige çıktı. Ousman Manneh ilk maçta Hansa Rostock’a karşı ilk golünü atarak, “Yıkılmadım, ayaktayım” dedi.

DENEMEK İSTEDİ

Hemen arkası geldi. Werder Bremen’in birinci takım teknik direktörü Viktor Skripnik, Ousman Manneh’i bir hazırlık maçına götürdü. Bir oyuncusunu dinlendirmek isteyen teknik direktör, 60. dakikada Ousman’ı sahaya soktu. 18 yaşındaki Ousman, 15 dakikada 4 gol attı. Werder Bremen yardımcı antrenörü Torsten Frings, “O futbol için yaşıyor” diyerek, mülteci Ousman’ın kararlılığını vurguladı. Ousman Manneh, mülteci akını ve sorunu yaşayan Almanya’da genç mültecilerin yüzü. Aynı zamanda Almanya’nın da geleceği.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!