Tacizciye 16 ay hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Tacizciye 16 ay hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2023 11:58

İngiltere’nin başkenti Londra’da, metroda giderken bir kadını fiziksel olarak taciz eden ve küçük yaştaki bir çocuğa cinsel organını gösteren Hasan D. adlı tacizci, 16 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

2 Aralık 2022’de meydana gelen olayda, bir kadın 12 yaşındaki kızıyla birlikte metroda seyahat ediyordu. İnecekleri durağa gelmeden hemen önce kadın arkasından birinin üzerine bastırdığını hissetti. Kızı, Hasan D.’yi pantolonu inik ve cinsel organı açıktayken annesine dayandığını gördü. Adı açıklanmayan kurban ve kızı, Hasan D. ile birlikte trenden indi ve pantolonu hâlâ inik haldeki tacizciyi bilet turnikelerinin olduğu yere kadar takip etti. Daha sonra durumu istasyondaki görevlilere anlattı ve onlar da polise ihbar yaptı. Polis de hızla müdahale ederek Hasan D.’yi gözaltına aldı. Vakayı araştıran dedektif Kathryn Faine, “Bu olay hem kadın hem de kızı için son derece rahatsız ediciydi. Kendi cinsel tatmini için kurbanı kalabalık bir yerde hedef aldı ve umarım verilen hapis cezası, bu tür davranışlarda bulunabilecek herkese net bir mesaj olur” dedi.

Haberin Devamı

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ
İngiltere’de ulaşım araçlarındaki güvenlikten sorumlu polis birimi Britanya Ulaştırma Polisi’nin (BTP) açıklamasına göre, Enfield semtinde yaşayan 34 yaşındaki Hasan D., 20 Aralık’ta görülen davada cinsel saldırı ve mahrem yerlerini gösterme suçlamasını kabul etti. Hasan D., 24 Ocak’ta da 16 ay hapis cezası aldı ve aynı zamanda beş yıl süreyle cinsel zarar vermenin önlenmesi emrine (SHPO) tabi olmasına karar verildi. SHPO’ya tabi olanlara, çocuk parkı, yuva, okul gibi çok sayıda çocuğun olduğu yerlere gitmemesi, bir izleme programı olmadan internet kullanmaması ve internet geçmişini silmemesi gibi koşullar getiriliyor. Hasan D.’nin adı ayrıca 10 yıl boyunca cinsel suçlular listesinde yer alacak.

 

BAKMADAN GEÇME!