Taciz soruşturması kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Taciz soruşturması kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 17:10

Alman metal müzik grubu Rammstein’ın solisti Till Lindemann hakkındaki cinsel taciz iddialarıyla başlatılan soruşturma kapatıldı.

Haberin Devamı

BERLİN Başsavcılığı, cinsel suç işleme ve uyuşturucu maddeler yasasını ihlal şüphesiyle açılan soruşturmada delillerin değerlendirilmesi sonucu, suç işlendiğine yönelik yeterli bulguya ulaşılamadığını açıkladı. Lindemann’ın ‘kadınlarla rızaları dışında cinsel eylemlerde bulunduğuna’ dair işarete rastlanmadığı, ‘iradeyi devre dışı bırakacak maddeler vermek ya da sahip olduğu gücü kullanmak suretiyle reşit olmayan kadınlardan yararlanmak’ suçlamaları açısından da delil bulunamadığı kaydedildi. DW Türkçe’nin haberine göre savcılık, üçüncü şahısların basın ve sosyal medyada yer alan suçlamaları üzerine haziran ayında soruşturma başlatmış, Lindemann ise hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

TANIKLAR DİNLENEMEDİ
Açıklamada, suçlamalarda bulunanların soruşturma makamları yerine gazetecilere başvurduğu, bu nedenle işlendiği iddia edilen suçların somutlaştırılamadığı ve tanıkların dinlenemediği de kaydedildi. Süreç sonucunda savcılığın, zarara uğradığını iddia eden kişilerin inanılırlığı yönünde bir izlenim edinmediği belirtildi. Lindemann’ın savunmasını üstlenen hukuk şirketi Schertz Bergmann ise asılsız suçlamalarda bulunanlar ve kişiye yönelik hukuksuz bir şekilde şüphe uyandırıcı yayıncılık yapanlara karşı hukuki yolların devam ettirileceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!