Swatch tekrar mücevhere yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Swatch tekrar mücevhere yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2013 14:11

ARALARINDA Omega, Breguet, Tissot'un da bulunduğu 18 değişik marka saat üreticisi İsviçreli Swatch, mücevher ve saat firması Harry Winston'u bir milyar dolara satın aldı.

Haberin Devamı

Harry Winston’a 750 milyon dolar ödeyen Swatch, şirketin Cenevre'deki fabrikasını, dünyanın çeşitli ülkelerindeki toplam 535 çalışanı devraldı ve ABD’li şirketin 250 milyon dolarlık borcunu da üstlendi.

Geçen yıl 315 milyon dolar ciro yapan Harry Winston'un çeşitli ülkelerde 22 lüks mağazası bulunuyor.

2012 yılında cirosunu yüzde 14 artırıp 8 milyar 140 milyon franga yükselten Swatch, 2011 yılında Tiffany ile işbirliğine son verdi.

İki yıldır mücevher ve mücevherli saat sektörüne tekrar girebilmek için arayış içinde olan Swatch, Harry Wiston'u alarak bu sektöre yeniden girmiş oldu.

Swatch'un bu sektördeki en büyük rakiplerinin 2011'de Bulgari'yi satın alan LVMH ile lüks marka Cartier'in üreticisi İsviçreli Richemont olduğu kaydedildi.

Swatch Yönetim Kurulu Başkanı Nayla Hayek, "Harry Winston özellikle ABD ve Japonya'da çok rağbet gören bir marka. Bu firmayı satın alarak sektörde de büyüyeceğiz. 2013'de ciromuz 9 milyar frangı aşacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!