Suriye’deki olaylarda 62 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Suriye’deki olaylarda 62 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 18:49

Suriye’de ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 62 kişini öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), ordunun sabahtan bu yana Halep’in çeşitli semt ve beldelerini bombalaması sonucunda 22 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

Örgüt, başkent Şam’ın banliyölerinde gerçekleşen operasyonlarda 22, İdlib’te 11, Dera’da 4, Humus’ta 2, Lazkiye ve Haseke’de birer olmak üzere ülke genelinde düzenlenen askeri operasyonlarda 62 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

-Halep ve çevre beldeleri ağır silahlarla bombalanıyor-
Halep’in Bab Hadid, Mesir, Tel Rifat, Tafad ve Meneğ beldeleri ile Selahaddin ve Sahur semtleri nizami ordu ile ÖSO’na bağlı milisler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren yerel kaynaklar, yönetime bağlı birliklerin söz konusu yerleri helikopterlerle bombaladığını, çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğunu söyledi.

Helikopterlerin kentin doğu kesimlerine de ağır silahlarla saldırıya geçtiğini ifade eden kaynaklar, halkın her gün kitleler halinde kenti terk ettiğine ve birçok bölgenin tamamıyla terk edildiğine değindi. Şam’ın Budiye, Ayn Terma, Kalamun, Kadem ve Aseli bölgelerinin gece boyunca helikopter destekli olarak ağır silahlarla bombalandığını dile getiren kaynaklar, Ayn Terma’da iki ordu arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını bildirdi.

Başkentin Tel bölgesinin bombalanmasında dumanların yükseldiğine işaret eden kaynaklar, Humus’un Kuseyr bölgesinin havan ve roketlerle saldırılar düzenlenmesinde bölgede çok şiddetli patlamaların meydana geldiğini anımsattı. Kaynaklar, İdlib’in Eriha beldesinde de iki ordu arasında çatışmaların yaşandığına dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!