Suriye’deki olaylarda 28 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Suriye’deki olaylarda 28 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2012 19:31

Suriye’de ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda 28 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, sabah saatlerinden bu yana güvenlik güçlerinin hava destekli olarak başkent Şam’ın Kazez, Seyide Zeynep, Artuz, Tadamun ve Yelda banliyölerine gerçekleştirdiği operasyonlarda 6 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Banliyölere ağır silahlarla düzenlenen operasyonlar nedeniyle dumanların yükseldiğini kaydeden örgüt, savaş uçaklarının Halep’in Mesakin Hanun, Süleyman Halebi, Şear, Hilel ve Bab Hadid bölgelerini bombalamasında 5, Dera’da 4, Deyru’z Zor’da 5, İdlib’te 3, Hama’da 2, Humus, Lazkiye ve Suveyda’da birer olmak üzere ülke genelinde toplam 28 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Dera’nın Nefa ve Şecra beldelerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile nizami ordu arasında sokak çatışmalarının yaşandığını ifade eden yerel kaynaklar, Humus’un birçok semtinde de açılan tank ateşinde bazı yerleşim yerlerinin yıkıldığını ve bazılarında ise ciddi hasarın oluştuğuna değindi.

Lazkiye’nin Kunes bölgesinde de bir askeri kontrol noktasından yaralıları taşıyan ambulanslara yoğun ateş açıldığını belirten kaynaklar, rejimin başkent Şam’ın bazı bölgelerini Rus yapımı Mig savaş uçaklarıyla bombaladığını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!