Suriye’deki olaylarda 25 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Suriye’deki olaylarda 25 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 15:04

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun bugün çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 25 kişinin öldüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

Örgüt, sabahtan bu yana ordunun başkent Şam’ın banliyölerine düzenlediği operasyonlarda 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını kaydetti.

Başkentin Kalamoon Meyda ve Aseli bölgelerinde açılan tank ateşi ve atılan havan mermilerinin yerleşim birimine düşmesi sonucu yaralananların olduğunu ve onlarca evinde hasar gördüğünü aktaran örgüt, Hama ve Humus’ta 4’er Halep kentinde 3, Lazkiye’de 2, Dera ve Suveyda’da bir olmak üzere güvenlik güçlerince açılan ateşte 25 kişin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bu arada, Şam’ın Kabun, Meydan ve Polman otogarı civarında şiddetli patlama seslerini geldiğini ve bölgeden siyah dumanların yükseldiğini belirten Suriye Genel Devrim Konseyi, Mudamyet El Şam’da güvenlik güçlerinin birçok evi ateşe verdiğini ve aralarında kadın ve çocuklarında olduğu çok sayıda kişiyi tutukladığını aktardı.

Şam’ın birçok semtinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmaların yaşandığına değinen Konsey, Şam’ın Nahr Aişe bölgesinde ordunun düzenlediği operasyonlarda bir cami minaresinin hasar gördüğünü kaydetti.

Konsey, ordunun sabahtan bu yana topçu ateşine tuttuğu Humus’un Rastan ilçesinde yaralıların olduğunu ve onlarca evinde yıkıldığını, Halep’te bir polis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda da çok kişinin öldüğünü ve yaralandığını ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!