Süpürge savaşları

Güncelleme Tarihi:

Süpürge savaşları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 11:16

Avrupa’nın enerji verimliliği en yüksek elektrik süpürgelerinden birini ürettiğini iddia eden Alman elektronik üreticisi Bosch, onu ilgili testlerde hile yapmakla suçlayan popüler elektrikli süpürge üreticisi Dyson’a karşı hukuk savaşı başlattı.

Haberin Devamı

Bosch’un sahibi olan BSH Hausgeräte GmbH isimli şirket Dyson’dan gelen iddiaları şiddetle reddetti ve bu konuyu mahkemede çözeceklerini söyledi.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan şirket yetkilileri Dyson’ın sahibi James Dyson’ın Bosch marka elektrikli süpürgelerin testler sırasında enerji verimliliğini artırmak için bazı sensörlerden yararlandığını ve Bosch marka süpürgelerin gündelik hayatta testlerde göründenden çok daha fazla enerji harcadığını söylemesinin “agresif” bir davranış olduğunu dile getirdi.

James Dyson geçen hafta enerji verimliliği en yüksek elektrikli süpürgeleri ürettiği düşünülen Siemens ve Bosch’a Alman mahkemelerinde dava açmış ve bu firmaların ürünlerinin testlerde 750W enerjyle çalışıyormuş gibi görünse de evlerde 1600W enerji harcadığını iddia etmişti.

Haberin Devamı

 Dyson, Siemens’in Q8.0 ve Bosch’un GL80 modellerinin çevrede düşük oranda toz varken düşük enerji seviyesinde çalışmalarını sağlayan sensörlere sahip olduğunu ve bu sensörler sayesinde ürünlerin çok fazla toz içermeyen ortamlarda yapılan enerji verimliliği testlerinde yüksek skorlar elde ettiğini belirtmişti.

 Dyson aslında tüketicilerin evlerinde çok daha fazla enerji harcayan bu ürünlerin enerji verimliliği skorunun A’dan E ya da F’e düşürülmesi gerektiğini belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!