"Süper kız"

Güncelleme Tarihi:

Süper kız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2007 19:45

Liseyi birincilikle bitirip 16 yaşında hukuk fakültesine giren şimdilerde 20 yaşındaki "Süper kız" Bilge Buz, "Staatsexamen" olarak bilinen Devlet Sınavlarına hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'da okulda gösterdiği üstün başarı nedeniyle "süper kız" unvanını alan Bilge Buz, Der Spiegel dergisinin internet sitesinde tanıtılırken, genç kızın 10 yıl önce geldiği Almanya'da tek kelime Almanca bilmediği, ancak çok kısa sürede mükemmel bir Almanca'ya sahip olup okulda üstün başarılar elde ettiğine dikkat çekti.

Halen "Staatsexamen" olarak bilinen Devlet Sınavı'na hazırlanan Bilge'nin, 16 yaşında liseyi birincilikle bitirip Humbold Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdiğine işaret edilirken, zeka seviyesi de "yüksek" olarak nitelendirildi.
Üstün zekalı Bilge Buz ise, 20 yaşında Devlet Sınavlarını başarmak istiyor. Sınavlardan sonra Avrupa Hukuku üzerine master yapmayı planlayan Bilge, Avrupa Hukuku üzerine yapacağı master eğitimini ise Berlin, Londra ve Paris'te tamamlayacak.

Türk öğrencilerini eğitmek hedefi

Avrupa Hukuku eğitimini tamamladıktan sonra hedefinin Türkiye'de çalışmak olduğunu açıklayan Bilge, "Türk öğrencilerine Avrupa Hukukunu anlatmak istiyorum. Böylece Türkiye'nin Avrupa'ya daha yaklaşması için çaba sarf etmiş olurum" dedi.

Berlin'de eğitim alanında yapılan tasarrufları da eleştiren Bilge, "Berlin'de kimi sınıfların kalabalık olması ve öğretmen açığının bulunması eğitim kalitesini düşürüyor. Ayrıca en son düşünülmesi gereken eğitimde tasarruf önlemleri de maalesef kaliteyi düşürüyor" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!