Sular çekildi, bombalar göründü!

Güncelleme Tarihi:

Sular çekildi, bombalar göründü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 15:48

Almanya’da 40 dereceye ulaşan hava sıcaklıkları nehirler ve göllerdeki su seviyesini düşürdü, tarım alanları ile çimenlikleri kuruttu. Çekilen nehirlerde ikinci Dünya Savaşı’ndan kalma el bombaları, mayınlar ve patlayıcı maddeler bulundu. Meteoroloji sıcakların daha da artacağını duyurdu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da görülen son yılların en sıcak ve kurak yaz mevsimi, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ülkede 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklığı nedeniyle yeşil alanlar kurudu, nehir ve göllerin su seviyeleri düştü. Yetkililer, tarım ürünleri hasadında yüzde 20’ye varan ciddi düşüşler olduğunu duyurdu.

Sular çekildi, bombalar göründü

40 DERECEYİ DE GEÇECEK
Meteoroloji Dairesi (DWD) ise gelecek günlerde ülke genelinde sıcak havanın etkili olmaya devam edeceğini belirterek, çarşamba günü sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıkmasının beklendiğini açıkladı.

Sular çekildi, bombalar göründü

Haberin Devamı

BOMBALAR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Elbe Nehri’nde suyun çekilmesiyle İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma el bombası, mayın ve diğer patlayıcı maddeler gün yüzüne çıktı. Nehirde son bir hafta içinde 5 farklı patlamamış maddenin bulunduğu bildirildi.

Sular çekildi, bombalar göründü

GEMİLER KISITLANDI, BALIK ÖLÜMLERİ ARTTI
Ren Nehri’nin su seviyesinin düşmesi nedeniyle bazı büyük ticari gemilerin geçişine kısıtlama getirildiği, nehirde oksijen miktarının azalması dolayısıyla balık ölümlerinin arttığı aktarıldı.

Sular çekildi, bombalar göründü

NEHİR KENARLARINDA TATİL
Nehrin geçtiği Düsseldorf ve Köln kentlerinde suyun çekilmesi nedeniyle nehir kenarları kurudu. Tatile gidemeyen ya da sıcak havayı değerlendirmek isteyen çevre sakinlerinin ise nehir kenarında güneşlendiği gözlendi.

BAKMADAN GEÇME!