Sufi Ensemble büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Sufi Ensemble büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2008 09:46

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen Zürih Festivali kapsamında St. Peter Kilisesi'nde bir konser veren Bürhan Öçal yönetiminde 6 müzisyen ve bir semazenden oluşan Sufi Ensemble, İsviçrelileri büyüledi.

Haberin Devamı

"Sufi Ensemble" ile Howard Griffiths yönetimindeki tarihi enstrümanlarla müzik icra eden Freitagsakademie Bern Topluluğu'nun, "Sufi/Bach-A Musical Meeting" başlıklı proje çerçevesinde verdiği iki ayrı konser, büyük ilgi gördü. Konserlerde Johann Sebastian Bach'ın BWV 93 ve 107 sayılı kantatları ile Türk İslam Tasavvuf Müziği'nin seçkin örnekleri ve ilahiler seslendirilerek, sema gösterisi sunuldu.

Kiliseyi her iki konserde de dolduran yaklaşık 600 kişilik dinleyici topluluğu, sanatçıları ayakta alkışladı. Konserlerden önce, din bilimci Prof. Georg Schmid tarafından Hıristiyanlık, dini müzik, kilise ve besteci Bach ile İslam dini, Türk İslam tassavvuf felsefesi ve müziği ve Mevlana hakkında yarım saatlik bir sunum yapıldı. Öte yandan, tiyatro sanatçısı Peter Ahrens de konserde, Alman hukuçu Edwin Fischer ile İslam alimi Annemarie Schimmel'in eserlerinden pasajlar okudu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!