Suda doğum faydalı

Güncelleme Tarihi:

Suda doğum faydalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 00:00

Doğum uzmanı Dr. Neslişah Terzioğlu, ılık suyun annenin, sancılarını azalttığını, rahat ve acısız doğum yapmasını sağladığını söyledi.

Haberin Devamı




Dr. Neslişah Terzioğlu
Almanya’nın Nürnberg kentinde Süd Klinik’te 8 yıldır görev yapan doğum uzmanı Dr. Neslişah Terzioğlu, suda doğum yapmanın, anne adaylarını rahatlattığını ve onların acısız doğum yapmalarını sağladığını söyledi. Suda doğumda, meydana gelebilecek yaralanmalara daha ender rastlandığına işaret eden Dr. Terzioğlu, konu hakkında şöyle konuştu:

"Klinikum Nürnberg’in Doğum Kliniğinde 2001 yılından beri anne adaylarına suda doğum yaptırılmaktadır. Beş doğum Kliniğinden bir tanesi özel olarak suda doğum yaptırılmak üzere düzenlendi. Doğum, büyük bir küvet içinde, ılık su sıcaklığında, anne arzu ederse, eşinin de katılımıyla ebe ve doktor tarafından yaptırılmaktadır. Her beş doğumdan biri suda gerçekleşmektedir. Hastanemizde ben ve Dr. Belma Özaydın’ın yanı sıra, Türk hemşire Çeşminaz Parlayan ile sekreterimiz Nazlı Çetin hizmet vermektedir."

Anne ile ilk temas

Dr. Neslişah Terzioğlu, ebe ve doktorun, suda doğuma yalnızca gerekirse müdahale ettiğini, doğum sonrası annenin, bebeğini kendisinin sudan çıkardığını vurguladı. Dr. Terzioğlu, bununda bebek ve anne arasındaki duygusal bağın, bebeğin doğumundan hemen sonra, yabancı bir şahsın teması olmaksızın gerçekleşmesini sağladığını anlatarak, şunları söyledi:

"Suda doğum, bebek dünyaya gelirken yumuşak bir geçiş ortamı hazırlamaktadır. Bebek anne karnında dokuz ay boyunca su kesesinde sıvı bir ortam içersinde bulunmaktadır. Suda doğumda, bebek alışık olduğu ortamın, yine benzer bir sıvı bir ortam içersine girmektedir.

Buraya alıştıktan sonra, anne kucağına aldığı ilk nefesle, rahat bir şekilde hava ortamına alışmaktadır. Suda doğan bebeklerde boğulma tehlikesi yoktur. Çünkü, bebeklerde doğuştan bir dalma refleksi mevcuttur. Bebek ilk nefesini alana kadar su yutmamaktadır."

Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!