'Şu an geldiğim nokta bu işin sonu değil'

Güncelleme Tarihi:

Şu an geldiğim nokta bu işin sonu değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 16:36

Berlin Filarmoni Orkestrası'nda yer alan Türk kemancı Hande Küden, şu an geldiği noktanın bu işin sonu olmadığını daha yapabileceği çok şey olduğunu söyledi

Haberin Devamı

Klasik müzik alanında ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceleri bulunan 23 yaşındaki Hande Küden, gençlik programı kapsamında, dünyanın en prestijli orkestralarından Berlin Filarmoni Orkestrası'nda konser veriyor.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra öğrenimine Almanya'da devam eden Küden, yakaladığı başarılarla adından söz ettirirken, Berlin Filarmoni Orkestrası'nda da çalmaya başladı.

"Andante" klasik müzik dergisinin 2014'te düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın 30 Yaş Altı Çıkış Yapan Genç Müzisyeni" seçilen Küden, klasik müzik alanındaki başarılarına her geçen gün yenilerini ekliyor.

Hande Küden, yaptığı açıklamada, küçük yaşta gittiği bir konserde dinlediği keman sanatçısından etkilenip müziğe başladığını anlatarak, 9 yaşında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda, Daniya Kaynova'dan keman eğitimi aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Ailesinin de desteğiyle başladığı müzik hayatını başarıyla sürdürdüğünü belirten Küden, eğitimi süresince çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmaya katıldığını ve dereceler elde ettiğini ifade etti.

Konservatuvardan mezun olduktan sonra Almanya'daki Hanns Eisler Akademisi'nde öğrenimini sürdürdüğünü aktaran Küden, "Öğrenim sürecimde Alman Senfoni Orkestrası sınavını kazanıp, orkestra sanatçısı olma hakkını elde ettim. Son olarak da gençlik programı kapsamında dünyanın en prestijli orkestralarından Berlin Filarmoni Orkestrası'nın sınavlarını kazandım. Burada 2 yıl boyunca çalacağım" diye konuştu.

Küden, Berlin Filarmoni Orkestrası'nın sınavlarına kendisini denemek için girdiğini anlatarak, "Sınavı kazandığım zaman çok şaşırdım. Hiç beklemediğim bir şeydi. Sadece seviyemi görmek için sınava girmiştim. Benimle sınava giren ve uluslararası derece alan birçok kemancı vardı. Onlar arasından seçilmem beni çok mutlu etti ve kendime güvenim arttı. Sınavda 80 kemancı arasından seçilen 3 kişiden biri olmak benim için büyük bir başarıydı" diye konuştu.

"Kalıcı olmak istiyorum"

Küden, başarısında çok çalışmasının etkili olduğunu aktararak, "Şu an geldiğim nokta bu işin kesinlikle sonu değil. Yapabileceğim çok şey var. 2 yıllık Karajan Akademisi'ni bitirdikten sonra Berlin Filarmoni Orkestrası'nda kalıcı olarak çalışmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!