Stresle yaşamayı sadece 2 kişi öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Stresle yaşamayı sadece 2 kişi öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 12:49

‘Stresli Yaşam’ın anlatılacağı bilgilendirme toplantısı için yanlış saat tercihi yapılınca koca salona sadece iki kişi geldi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Duisburg şehrinde Helios Klinikler zinciri ile DİTİB Diyalog ve Kültür Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında “Stresle yaşamayı öğrenmek” başlığı altında düzenlenen bilgilendirme toplantısına sadece iki dinleyicinin katılması şaşkınlık yarattı.

Kliniğin İşletme Müdürü Volker Meissner’in yanı sıra DİTİB Diyalog ve Kültür Merkezi Müdürü Zehra Yılmaz’ın da katıldığı bilgilendirme toplantısına katılımın olmamasının nedenleri üzerinde düşünülürken, toplantıya katılan Yüksel ve Şahin Öztürk adlı iki dinleyici, “Bu gibi toplantılar cuma namazı bitimi başlasın. Millet burada namaz sonrası bir saat beklemez” diyerek toplantı saatinin daha erkene çekilmesini teklif etti.

Hayatın kendisidir
Bunun üzerine toplantı zamanının belirlenmesinde hatalı olduklarını kabul eden yetkililer, bundan sonra toplantı saatlerinin hemen namaz sonrası başlamasına karar verdiler. Helios St. Johannes Klinik Sosyal Danışman Sorumlusu Hüseyin Çelik, sadece iki dinleyicinin katıldığı toplantıda, stresle yaşamayı öğrenmek, stresle mücadele ve azaltma yöntemleri üzerinde bilgi verdi.

Çelik, “Gelişmiş toplumlarda stres hayatın kendisidir. Stres bir biçimde bütün insanları yakından ilgilendirir. Yaşadığımız toplumlarda bunun dozu biraz daha fazladır. Stres nasıl bir şeydir, nasıl ölçülür diye sorulabilir. Psikologlar tarafından sorulan sorulara verilen yanıtlar önemlidir. Sonuç yüzde 50’nin altında ve ‘S’ olarak nitelenen skalaya negatif olarak yansıyorsa soruların muhatabında stres vardır denilebilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!