Strauss’un sözleriyle seçim kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Strauss’un sözleriyle seçim kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2023 15:30

Almanya’nın Bavyera eyaletinde 8 Ekim’de yapılacak parlamento seçimleri için partiler kampanyalarına hız verdi.

Haberin Devamı

CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder, son dönemlerde oy oranı sistematik olarak artan sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) önünü kesmek için 1961-1988 yıllarında CSU Genel Başkanı ve 1978-1988 yıllarında ölünceye kadar Bavyera Başbakanı olarak görev yapan Franz Josef Strauss’un fotoğrafları ve sözlerinin yer aldığı seçim afişleri hazırladı. Afişlerde Strauss’un “Biz aşırı sağcı çılgınlar ve radikallerle hiç işimiz olmasın istiyoruz” sözleri hatırlatıldı.

Strauss’un sözleriyle seçim kampanyası
‘AfD ALTERNATİF DEĞİL, TEHLİKE’
Söder, “AfD bir alternatif değil, Almanya için bir tehlikedir. AfD, Almanya’nın Avrupa Birliği’nden (AB) ve NATO’dan çıkmasını isteyerek hem ülkemizin ekonomisini zayıflatmak hem de ülkemizin güvenliğini tehlikeye sokmak istiyor. Buna karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi. Soğuk Savaş döneminde bazı sosyal demokratlar NATO’nun silahlandırılmasına karşı oldukları için Strauss’un SPD’yi ‘Moskova’nın 5. kolu’ olarak nitelediğini hatırlatan Söder, “Franz Josef Strauss olsaydı, kesinlikle Putin yanlısı politikası yüzünden AfD’yi ‘Moskova’nın 5. kolu’ olarak niteler ve bu partiye karşı kararlı bir mücadele verirdi” diye konuştu. Strauss’un “CDU/CSU’nun sağında demokratik meşru bir parti oluşmasına izin verilmemeli” söylemini de hatırlatan Söder, AfD’ye karşı mücadelelerini artıracaklarını vurguladı.

Haberin Devamı

CSU YİNE AÇIK ARA ÖNDE
Yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre Bavyera’da bu hafta sonu seçim olsa CSU yüzde 39, Yeşiller yüzde 14, AfD yüzde 14, Özgür Seçmenler (FW) yüzde 13, SPD yüzde 9, FDP yüzde 4 ve Sol Parti yüzde 3 oy alacak. Bu veriler ışığında CSU ve FW’nin iktidarı korumasına kesin gözüyle bakılırken, FDP ile Sol Parti’nin yüzde 5 barajına takılması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!