Steinmeier: PEGIDA çok zarar verdi

Güncelleme Tarihi:

Steinmeier: PEGIDA çok zarar verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2015 16:36

Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, nereye giderse gitsin, her yerde yabancı ve İslam karşıtı Pegida gösterilerinin önüne geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, yabancı düşmanı ve ırkçı söylemlerle gösteri yapan PEGIDA hareketinin Almanya'nın dünyadaki imajına şimdiden büyük zarar verdiği uyarısında bulundu.

Alman “Bild am Sonntag” gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Steinmeier şöyle dedi:
“Biz PEGIDA'nın yabancı düşmanı ve ırkçı söylemlerle pankartlarının ne kadar büyük zarar verdiğinin pek farkında değiliz. Biz istesek de istemesek de, dünyanın bu konuda gözü üstümüzde. Hep şunu açıkça söyleyeceğiz: PEGIDA susan çoğunluk değil. Almanya'ya dünyaya açık bir ülke ve böyle kalacak. Milyonlarca insanın göçe zorlanmasına karşı gözünü kapatmayıp tavır alan bir ülke.”

HEP SORUYORLAR

Dışişleri Bakanı Steinmeier, yurt dışı gezilerinde PEGIDA sorununun devamlı gündeme geldiğini söyledi ve “Bir çok ülke, bizim sokaklarımızda olup bitenleri çok yakından takip ediyor. Bu yüzden bizim, PEGIDA Almanya'yı temsil etmiyor diye devamlı açıkça söylememiz gerekiyor” dedi.

PEGIDA'yla görüşür müsünüz sorusuna Bakan Steinmeier, endişe ve kaygıları olan insanlarla görüşeceğini, ancak yöneticileriyle görüşme gibi bir isteği ve ihtiyacı bulunmadığı yanıtını verdi.

Bakan Steinmeier, PEGIDA'nın Almanya'da her şeyi söyleyemiyoruz, bizi dinlemiyorlar gibi gerekçelerinin tamamen asılsız olduğunu, Almanya'da herkesin düşüncesini açıkça dile getirdiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!