Staj yapabilmek için

Güncelleme Tarihi:

Staj yapabilmek için
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 15:43

Yeni Zelandalı David Hyde (22) kariyeri için birçok gencin göze alamayacağı bir işe girişti. İsviçre’nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler Merkezi’nin staj programına kabul edilen Hyde, bu pahalı Avrupa şehrinde kira ödemeyi başaramayınca staj programını tamamlamak için çadırda yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

Üniversitede Uluslararası İlişkiler eğitimi almış olan Hyde Tribune de Genève’e yaptığı açıklamada, “Eğer stajım bitmeden eve dönersem sertifika alamam” dedi.

Maaşsız bir staj programına katılmak için Avrupa’ya gelmesinin “safça” olduğunu kabul eden Hyde sözlerine, “Yine de stajyerleri parasız çalıştırma uygulaması beni çok sinirlendiriyor” diyerek devam etti.

Hyde çadırda geçirdiği her geceden sonra takım elbisesini giydiğini, çadırını ve küçük tüpünü bir sırt çantasına yerleştirdiğini ve sahip olduğu herşeyi de yanına alarak işe gittiğini söyledi. Stajyer iş günü boyunca eşyalarını işyerindeki masasının altında sakladığını da belirtti.

Ailesinden para almadan hayatını sürdürmesi gerektiğine inanan Hyde’ın ailesinin onun nasıl şartlardan yaşadığından haberdar olmadığı ancak gazetelerde konuyla ilgili haberleri gördükten sonra ona yardım etmeye kararlı oldukları da belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!