Spora "Noel" arası

Güncelleme Tarihi:

Spora Noel arası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 15:10

Hıristiyan dünyasında Noel Yortusu nedeniyle birçok uluslararası spor organizasyonuna ara verildi.

Haberin Devamı

Hazreti İsa'nın doğum günü 25 Aralık'ın, Hıristiyan bayramı Noel Yortusu olarak kutlanması nedeniyle özellikle Avrupa'da birçok spor organizasyonunda Noel'de müsabakalar yapılmayacak.

Avrupa'nın önemli liglerine ara

Hıristiyanlık dininin Katolik mezhebinin merkezi Vatikan'ın yer aldığı İtalya'da, Serie A'nın ilk yarı maçları henüz sonlanmamasına rağmen Noel Yortusu devre arası tatiliyle birleştirildi. Lig maçları, 5 Ocak'ta Lazio ile Sampdoria arasında oynanacak karşılaşmayla yeniden başlayacak.

Aynı şekilde İspanya'da La Liga'nın henüz ilk yarısı tamamlanmamasına rağmen Noel nedeniyle ara verildi. La Liga'nın 17. hafta maçları, 12 günlük aranın ardından Atletico Madrid ile Levante arasında 3 Ocak'ta yapılacak karşılaşma ile kaldığı yerden devam edecek.

Sezona diğer ülkelerden daha erken başlayan Fransa'da Ligue 1 ve Almanya'da Bundesliga'da Noel tatili ilk yarının tamamlanmasına denk geldi. Fransa'da ikinci yarı maçları 7 Ocak, Almanya'da ise 30 Ocak'ta başlayacak.

Manchester United'a Van Gaal'den Noel müjdesi

İngiltere Premier Lig'e Noel arası verilmemesine rağmen Manchester United'ta bir ilk yaşandı. Eski teknik direktörler Alex Ferguson ve David Moyes döneminde Noel gününde idmanlar iptal edilmezken, bu geleneği Hollandalı teknik adam Louis van Gaal bozdu.

Gaal, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, futbolcuların Noel gününde izinli olduğunu belirterek, "Önceki kuralı değiştirerek bütün futbolculara izin verdim çünkü takımımın bu günü ailesiyle geçirmesini istiyorum" ifadesini kullandı.

Diğer sporlara da yansıdı

Noel Yortusu, futbolun haricindeki sporları da etkiliyor. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen DenizBank Avrupa Şampiyonlar Ligi, Avrupa Challenge Kupası ve CEV Kupası maçlarına Noel nedeniyle ara verilecek.

NBA'de özel etkinlikler

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Noel arası verilmese de 25 Aralık'ta oynanacak karşılaşmalar için özel etkinlikler düzenleniyor.

NBA'de Noel günü LeBron James, Kobe Bryant, Kevin Durant, Carmelo Anthony gibi yıldızların yanı sıra milli oyuncu Hidayet Türkoğlu'nun takımı da sahne alacak.

Beş karşılaşmanın yapılacağı 25 Aralık'ta New York Knicks-Washingon Wizards, San Antonio Spurs-Oklahoma City Thunder, Miami Heat-Cleveland Cavaliers, Chicago Bulls-Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers-Golden State Warriors birbiriyle karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!