SPD'nin kalesi Kırcı'ya teslim

Güncelleme Tarihi:

SPDnin kalesi Kırcıya teslim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2011 20:27

Alman Sosyal Demokrat Parti SPD'nin Hannover Teşkilatı Başkanlığı'na seçilen Alptekin Kırcı'nın, 148 delegenin 144'nün oyunu alarak yeni bir rekora imza attığı bildirildi.

Haberin Devamı

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hannover Teşkilat Başkanlığı'na seçilen Alptekin Kırcı, delegelerin yüzde 97,3'ünün oyunu aldığı açıklandı. Teşkilat başkanlığı seçimine katılan 148 delegeden 144'ünün desteğini alarak yeni bir rekora imza atan Kırcı, SPD'nin kalesi niteliğindeki Hannover kentinde partinin teşkilat başkanlığına seçilen ilk göçmen kökenli oldu.

Alptekin Kırcı, teşkilat başkanlığına seçilmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Kurt Schumacher ve Herbert Schmalstieg gibi sosyal demokrat politikacıların yetiştiği bölgeden başkan olmak ve bu kadar yüksek bir oy almak bana duyulan güvenin göstergesidir” dedi.

HEDEF YEREL SEÇİMLER
Bu yıl 11 Eylül'de Aşağı Saksonya'da yapılacak yerel seçimler için yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini söyleyen Alptekin Kırcı, “11 Eylül'deki yerel seçimlerde sadece Hannover Büyükşehir Belediyesi değil eyalet bazında iddialıyız. En az yüzde 40 oy oranı hedefliyoruz. Şuan Hannover Büyükşehir Belediye Başkanlığını başarıyla yürüten Stephan Weil de SPD'li. Yeşiller partisi ile olan ortaklığımız kesinlikle devam edecektir” diye konuştu.

YÖNETİMDE TÜRK DE VAR
Başkanlık seçimlerinin ardında 16 kişiden oluşan parti yönetim kuruluna Herrenhausen bölgesinden 29 yaşındaki Ufuk Deniz Cıynaklı da seçildi. Cıynaklı, Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stephan Weil'in de içinde bulunduğu yönetim kurulunda söz sahibi oldu. Hukuk eğitimi alan Deniz Cıynaklı, “Ben de Ağustos 2010'dan beri SPD üyesiyim. Kısa sürede bu konuma gelmek ve güven duyulmak çok güzel duygu. Alptekin Kırcı gibi ben de disiplinli ve istikrarlı bir şekilde çalışarak, üyesi olduğum parti için görevimi en iyi şekilde yapacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!