SP’den ‘Avrupalı Türkler’ için rapor

Güncelleme Tarihi:

SP’den ‘Avrupalı Türkler’ için rapor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 12:03

Saadet Partisi (SP), Avrupa’da yaşayan Türklerin sorunlarını içeren bir rapor hazırladığını açıkladı. Rapor, 21 başlık altında kamuoyu ile paylaşıldı.

Haberin Devamı

SP’nin Berlin bürosu ‘Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın problemleri ve çözüm yolları’ başlıklı bir toplantı düzenledi. Toplantıda SP olarak yurt dışındaki Türklerin sıkıntılarını içeren raporun başlıkları açıklandı. Bu çalışmayı yakında rapor olarak yayınlayacaklarını belirten SP Viyana Temsilcisi Arif Şen, sorunları 21 başlık altında topladıklarını kaydetti. Şen, Türkiye Anayasası’nın 62’nci maddesinin “Devlet, yabancı ülkelerde çalışan Türk vatandaşlarının, çocuklarının eğitiminin, kültürel ihtiyaçlarının, sosyal güvenliğinin sağlanması, anavatanlarıyla bağlarının korunması için tüm gerekli çalışmaları yapması gerekir” dediğine işaret ederek, bu maddenin yerine getirilmesini istedi.

SP’den ‘Avrupalı Türkler’ için rapor

Haberin Devamı

TÜRKÇE KORUNMALI
SP’nin raporuna göre Avrupalı Türk vatandaşlarının sorunları hakkında özetle şu tespitler yer alıyor:
Ailelerinin elinden alınan çocuklara sahip çıkılması. Yaşlılar için huzurevleri, kimsesiz kadınlar için sığınma evleri, hasta bakımevlerinin teşvik edilmesi. Türkçenin korunması. Çifte vatandaşlık konusunda Avrupa ülkeleriyle anlaşmalar yapılması. Pasaport harçlarının makul seviyeye düşürülmesi. Avrupa ülkelerinde İslam dininin resmen kabul edilmesi. Türkiye’ye otomobil götürülmesi konusunun açıklık kazanması. Türkiye’de emekli olup yurt dışında çalışanların maaşlarının kesilmemesi için çalışma yapılması.

BAKMADAN GEÇME!