SPD’den dönerli seçim afişi

Güncelleme Tarihi:

SPD’den dönerli seçim afişi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2023 12:03

Berlin’de yapılacak seçimler yaklaşırken, partiler çalışmalarına hız verdi. Seçime hazırlanan SPD Kreuzberg teşkilatının dönerli reklam afişleri hem dikkat çekti hem tepki topladı.

Haberin Devamı

BERLİN’de 12 Şubat’ta yaklaşık 2.5 milyon seçmen yeniden sandığa gidecek. Berlin Anayasa Mahkemesi’nin seçimlerin tekrarlanması yönündeki kararından sonra, partiler zaman kaybetmeden seçim kampanyasına başladı. Şehrin birçok yeri partilerin ve adayların seçim afişleriyle dolup taştı. Ancak Sosyal Demokrat Parti (SPD) Kreuzberg teşkilatının dönerli reklam afişleri dikkat çekti. Rusya-Ukrayna savaşının ardından patlak veren enerji krizine bağlı enflasyon artışıyla artan döner fiyatları uzun süre tartışma konusu olmuştu. SPD Kreuzberg teşkilatı, Almanya’nın en sevilen fast food’u olan döneri ve fiyat artışını seçim kampanyasında kullandı. Artan döner fiyatlarına gönderme yapılan afişte ‘Döner fiyat artışına fren’ yazısı yer aldı. SPD seçim kampanyası yöneticisi Vincent Wolff, Bild’e afişlerin SPD’ye ait olduğunu doğrularken, “Gündemdeki konuları insanlara ulaştırmak istiyoruz. Bunun için de dikkat çekmemiz gerekiyor” dedi.

SPD’den dönerli seçim afişi
‘DÖNERİ GÜNAH KEÇİSİ YAPMAYIN’
Ancak döner afişine bir tepki ‘Döner’ kitabının yazarı gazeteci Eberhard Seidel’den geldi. Seidel Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu hiç komik değil! Berlin’deki SPD şu anda bu afişi seçim reklamı için kullanıyor ve kebabı günah keçisi haline getirerek geçim sıkıntısının nedeni olarak gösteriyor. Üstelik bu slogan, ‘Die Partei’ partisinin Pforzheim ilçe teşkilatının Ağustos 2021’deki talebinden çalınmış” dedi.

BAKMADAN GEÇME!