SPD´ye Scherf şoku

Güncelleme Tarihi:

SPD´ye Scherf şoku
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2005 00:00

Bremen Belediye ve Senato Başkanı Dr. Henning Scherf (SPD) tam tarih vermeden görevini devredeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Scherf, önümüzdeki yıl yapılacak Eyalet Parlamentosu seçimlerinde aday olmayacak. Bremen SPD’si yeni aday arayışına başladı.

Almanya´nın en sevilen siyasetçilerinden Bremen Belediye ve Senato Başkanı Dr. Henning Scherf önceki gün yapılan parti kurultayında siyasetten çekileceğini açıkladı.

Kurultayda ``Belediye Sarayı´ndan yatay vaziyette ayaklarım önde çıkartılmak istemiyorum’’ şeklindeki sözleriyle sağlığı yerindeyken siyasetten ayrılmak istediğini belirten 66 yaşındaki Scherf, daha önce de görev süresinin yarısında istifa edeceğini belirttiğini hatırlattı.

İstifası için tam tarih vermeyen Scherf, önümüzdeki yıl yapılacak olan Bremen Eyalet Parlamentosu seçimlerinde tekrar aday olmayacağını söyledi. 27 yıldır senato üyesi ve 10 yıldan beri de Belediye ve Senato Başkanı olan Scherf, bu yıl nisan ayında Bremen’de sözde Ermeni soykırımı anıtı dikilmesine izin vermesiyle kendisini çok seven Türkler´den tepki almıştı.

Uzlaşıcı ve uyumlu bir siyasetçi olarak tanınan Scherf 1995’den beri kent-eyaleti CDU ile kurduğu koalisyon hükümetiyle yönetiyor. Anayasa koruma dairesinin gözetiminde olan Milli Görüş teşkilatıyla yakın ilişkileri yüzünden de sıkça eleştirilen Scherf, siyasetten ayrılacağını açıklaması üzerine partisi yeni bir aday arayışına girdi.

Bugün Bremen SPD Eyalet Yönetim Kurulu toplanarak konuyu tartışacak. Scherf’in yerini alacak kişiler arasında Sosyal İşler Senatörü Karin Röpke, Eğitim Senatörü Willi Lemke ve Eyalet Parlamentosu SPD Grup Başkanı Jens Böhmsen’in adı geçiyor.

SPD Eyalet Başkanı Carsten Sieling Scherf’in görevinden ayrılmasının koalisyonu bozmayacağını belirterek, ``Yaptığımız koalisyon anlaşması geçerlidir’’ dedi.

Recep SEPLİN / BREMEN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!