SPD' de Türk Başkan

Güncelleme Tarihi:

SPD de Türk Başkan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2011 12:42

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Teşkilat başkanlığına Alptekin Kırcı (40) seçildi.


Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar, SPD Federal Milletvekili Edelgard Bulmahn ve Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stephan Weil'in de izlediği seçimlerde, Kırcı, Hannover'de 11 yıldır SPD teşkilat başkanlığını sürdürn Walter Meinhold'dan görevi devraldı.

Yaklaşık 400 parti üyesinin katılımıyla Mühlenberger Freizeitheim'de gerçekleştirilen seçimlerde 167 delege oy kullandı. Başkanlığa tek aday olarak giren Kırcı, oyların büyük bölümünü alarak Hannover SPD başkanlığı koltuğuna oturdu.

WEİL: AYPTEKİN İYİ BİR POLİTİKACI
Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı SPD'li Stephan Weil, genel kurula belediye başkanı olarak değil, bir parti üyesi olarak yer aldığını belirterek, “Kişisel olarak söylüyorum, Alptekin Kırcı'yı yıllardır tanıyorum ve onunla çalışmaktan mutluluk duyacağım.

Sadece bir Türk değil, ayrıca çok iyi bir sosyal demokrattır” şeklindeki konuşması uzun süre alkışlandı. Eski SPD Hannover Başkanı Walter Meinhold ise, “Alptekin'i olduğu gibi kabullenin. O benim görevimi layıkıyla yerine getirecektir. Kendisine sonsuz başarılar diliyorum ve yanında olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

KIRCI; SPD TÜRKLERE YAKIN
Hannover SPD Başkanlığı'na seçilen Alptekin Kırcı kendisine güvenen tüm parti üyelerine teşekkür ederek, yaklaşan Aşağı Saksonya yerel seçimlerinde başarılı olmayı hedeflediklerini söyledi. Kırcı, “Sosyal ve şeffaf politika için bu göreve aday oldum. Artık şimdi çalışma zamanı geldi. İlk olarak eğitim konusunda aktif olacağım. 11 Eylül yerel seçimlerinde başarılı olmaya çalışacağım” dedi.

BAŞKONSOLOS; KIRCI BİR ÖRNEKTİR
Hannover SPD Başkanlığı seçiminde Alptekin Kırcı'yı yalnız bırakmayan Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar Hürriyet'e yaptığı konuşmasında “Türk toplumunun genç bireyleri yaşadıkları toplumun karar verme organlarında yer aldığı sürece, Türk toplumunun sorunlarının çözümlerinde önemli roller alacaklardır. Bu çerçevede Alptekin Kırcı'nın Hannover SPD Başkanlığına seçilmesi burada yaşayan gençlerimize, çalışıldığında ve arzulandığında başarının kaçınılmaz olduğunu göstermiştir. Kendisine sonsuz başarılar diliyorum” dedi.

ALPTEKİN KIRCI KİMDİR?
28 Ocak 1971 Hannover doğumlu Alptekin Kırcı evli ve iki çoçuk babası. Hannover'de avukat olarak çalışan Kırcı 1997 senesinden beri SPD üyesi. Hannover Nordstadt bölgesi başkanlığının yanısıra, SPD Hannover Uyum sözcüsü görevlerinde bulundu. Parti çalışmalarının dışında Aşağı Saksonya Türk Toplumu başkanlığı görevlerinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!