SPD´de nesiller kavgası

Güncelleme Tarihi:

SPD´de nesiller kavgası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2005 00:00

SPD Genel Başkan Yardımcılığı’na bırakacağını önceden ilan eden 65 yaşındaki Wolfgang Clement, ``Zorla nesil değişikliği olmaz’’ dedi.

Haberin Devamı




Wolfgang Clement
Sosyal Demokrat Parti’de (SPD), Genel Başkan Franz Münteferig’i koltuğundan eden sol kanadın sözcüsü konumundaki Andrea Nahles’in başlattığı `Nesiller kavgasına’ Wolfgang Clement de katıldı.

1998-2002 yılları arasında Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanlığı yapan ve 2002 yılı Ekim ayından beri Schröder hükümetinde Federal Ekonomi ve Çalışma Bakanlığı’nı sürdüren 65 yaşındaki Clement, ``Zorla nesil değişikliği olmaz’’ dedi.

Kendisinin SPD Genel Başkan Yardımcılığı’na yeniden aday olmayacağını haftalar önce ilan eden Clement, bugün Karlsruhe’de başlayacak kurultayda beklenen personel değişikliğiyle ilgili olarak şöyle dedi:

``Bu durumda SPD yönetiminde hemen hemen 60’ın üzerinde kimse olmayacak. Bu aslında saçma bir durumdur. Çünkü biz işverenlerden ve kurumlardan yaşlanan bir toplumda yaşlıların unutulmamasını talep ediyoruz. Kendi partimizde ise bu nesilden feragat etme lüksümüz varmış gibi davranıyoruz.

Zorla nesiller değişikliği olmaz, bu yürümez. ’’ Aktif politikayı bırakıp ailesine daha fazla zaman ayıracağını söyleyen Wolfgang Clement, anılarını yazma gibi bir planı olmadığını da dile getirdi.

SPD Genel Sekreterliğine getirilmesini önerdiği adayın destek bulmaması üzerine partinin genel başkanlığını bırakacağını açıklayan ve büyük koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Federal Çalışma Bakanı olması öngörülen Franz Müntefering de, geçen hafta cumartesi günü Koalisyon Sözleşmesi’ni açıkladıkları toplantıda anılarını yazmayacağını söylemişti.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!