Sözünü tuttu

Güncelleme Tarihi:

Sözünü tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2009 00:00

Pantolon giydiği gerekçesiyle 40 kez kırbaçlanması istenen Sudanlı gazeteci verdiği sözü tuttu.

Haberin Devamı

SUDAN’ın başkenti Hartum’da bir lokantaya 3 Temmuz’da yapılan polis baskını sırasında yakalanan ve pantolon giydiği gerekçesiyle kırbaç cezasına çarptırılması istenen Sudanlı gazeteci Lübna Ahmed el Hüseyin, cesur sözlerinden sonra geri adım atmadı.

Yargıç, geçen çarşamba yapılan ilk duruşmaya yine pantolonuyla gelen Lübna’ya, “Birleşmiş Milletler Sudan misyonunun medya bölümünde görevlisin. Bu sana dokunulmazlık sağlıyor” demişti. Lübna, dokunulmazlık istemediğinibelirtince, mahkeme, BM’den istifa etmesi için Lübna’ya 4 Ağustos’a kadar süre vermişti.

Artık sıradan vatandaş

Lübna’nın, yazılı olarak da BM’ye istifasını sunduğu ve dün itibarıyla “sıradan bir Sudan vatandaşı” olduğu bildirildi. Lübna’nın avukatı Nebil Edib, BM’nin hemen devreye girdiğini de söyledi. Edib, “BM’ye teşekkür ederiz. Onlar çalışanlarını korumak istiyorlar. Ancak Lübna davanın tamamlanmasında ısrarcı” dedi.

Asgari ceza 40 kırbaç

DEVLET Başkanı Ömer el Beşir’in darbeyle iktidara el koyduğu 1989’dan beri Sudan’da şeriat uygulanıyor. Pantolon gibi “Batılı” giysilere izin yok. Lübna ile birlikte yakalanan 10 kadın “açık saçık” giyindiklerini” kabul edip 10’ar kırbaç ve 120 dolar para cezasıyla kurtulmuştu. Beşir affetmezse, Lübna’ya salı günü en az 40 kırbaç cezası verilecek. Erkekler kararın ardından hemen halkın önünde, kadınlar ise mahkemede özel bir odada kırbaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!