‘Soykırım için silah vermeyin’

Güncelleme Tarihi:

‘Soykırım için silah vermeyin’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 17:14

Başkent Berlin’de bugün öğle saatlerinde hem İsrail’le hem de Filistin’le dayanışma gösterisi düzenlendi. ‘Soykırım için silah vermeyin’ sloganıyla Filistin’e destek gösterisine 500’e yakın kişi katılırken, İsrail’in Gazze’de suçsuz günahsız çocukları, kadınları, sivilleri öldürmeye son vermesi istendi.

Haberin Devamı

BERLİN’in Kreuzberg kesiminde ‘Soykırım için silah vermeyin’ sloganıyla Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. 500’e yakın kişinin katıldığı gösteri sırasında İsrail’in Gazze’de suçsuz günahsız çocukları, kadınları, sivilleri öldürmeye son vermesi talep edildi. Filistin gösterilerine paralel olarak Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas himayesinde düzenlenen İsrail’le dayanışma gösterisine Başbakan Olaf Scholz da destek verdi. Her iki gösteri sırasında 5 bine yakın polisin yoğun güvenlik önlemleri alındığı ve kayda değer olay çıkmadığı açıklandı. Alman iş insanı Nicolai Schwarzer öncüğünde ve Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas himayesinde Yahudi düşmanlığına, nefrete ve ırkçılığa karşı ‘Almanya ayağa kalk-Şimdi bir daha asla zamanı’ sloganıyla düzenlenen İsrail’le dayanışma gösterisine 3 bine yakın kişi katıldı.

‘Soykırım için silah vermeyin’
SCHOLZ TAM DESTEK VERDİ
Alman Cumhurbaşkanlığı Bellevue Sarayı yakınlarındaki ‘Grosser Stern’ (Büyük yıldız) anıtı önünde başlayan gösteriye Başbakan Olaf Scholz’un da tam destek verdiği açıklandı. ‘Grosser Stern’ anıtı önünde Protestanların, Katoliklerin, Müslümanların ve Yahudilerin birlikte dualarıyla başlayan gösteriye katılanlar, tarihi Brandenburg Kapısı’na kadar yürüdü. Federal Meclis’in bitişiğindeki Brandenburg Kapısı önündeki mitingde Baerbel Bas’ın yanı sıra Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner, İsrail Büyükelçisi Ron Prosor, Alman şarkıcı Herbert Grönemeyer, Yahudi kökenli medyacı Michel Friedmann ile Hertha Berlin takımının eski futbolcusu Arne Friedrich yaptıkları konuşmalarda, Hamas’ın İsrail’de giriştiği saldırıları kınarken, bölgede barışın sağlanması için sürdürülen çabaların artırılmasını istediler.
‘Soykırım için silah vermeyin’


 

BAKMADAN GEÇME!