Soyguncuyu izleyip yakalattı ödülü kaptı

Güncelleme Tarihi:

Soyguncuyu izleyip yakalattı ödülü kaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2011 17:42

DANİMARKA’nın Helsingör şehri Emniyet Müdürlüğü, yılın vatandaşlarına ödüller dağıttı. Bir banka soyguncusunu yakalatan 23 yaşındaki bankacı Abdulkerim Çakmak da ‘yılın duyarlı vatandaşı’ seçildi.

Haberin Devamı

Nisan ayında Farum şehrinde çalıştığı bankayı soymak isteyen soyguncuyu takip ederek yakalattığı için ödüle layık görülen Çakmak, “Kasada çalışırken bir soyguncu tabanca doğrultu ve paraları istedi. Kasadaki 233 kronu verdim. Soyguncu bankayı terk ederken peşinden gittim. Bir taraftan takip ediyor bir taraftan polise nerede olduğumuz konusunda bilgi veriyordum. Polis Midtpunkt konutlarının altındaki park yerine soyguncuyu yakaladı” dedi. Abdulkerim Çakmak yaşadıklarını anlatırken Emniyet Müdürü Thorkil Fogde söze girerek, “Soyguncu yanlış zamanda, yanlış bankayı ve bankacıyı seçmiş” dedi.

Daha sonra Çakmak’ı bir teşekkür ve yılın duyarlı vatandaşı belgesi ile 1.000 Kron’luk (150 Euro) çekle onurlandıran Emniyet Müdürü Fogde, “Bölgemizde yani Kopenhag’ın kuzeyi Nordsjylland’da 500 bin kişi yaşıyor. Bu kişilere 800 polis hizmet veriyor. Bazen vatandaşlarımızdan gördüğümüz yardım bizim için çok değerli oluyor” dedi. Törende polise yardımcı olan 18 kişiye teşekkür belgeleri ve biner Kron’luk çekler verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!