Sosyal güvenlik günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Sosyal güvenlik günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2012 13:34

Bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Türkiye, Almanya ve Fransa Sosyal Güvenlik Danışma Günleri’ toplantıları başladı.

Haberin Devamı

Türk, Alman ve Fransız vatandaşlarını, sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan toplantı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Almanya Sigorta Kurumu (DRY) ve Fransa Sosyal Güvenlik Kurumu (CRAY) tarafından Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Beşiktaş Eğitim ve Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Toplantıya, SGK Yurt Dışı Hizmetler Daire Başkanı Gökhan Tuna, Alman Kuzey Bavyera Emeklilik Sigortası Kurumu Heyet Başkanı Gerhard Schweimer, Alman Federal Emeklilik Sigortası Kurumu Heyet Başkanı Stefan Hellwing, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Volker Helmerth, Fransa Emeklilik Sigortası Kurumu Heyet Başkanı Jacqueline Friand ile 3 ülkeden gelen çok sayıda sosyal güvenlik uzmanı katıldı.

Toplantıda konuşan Gökhan Tuna, İstanbul’da da düzenlenen toplantı kapsamında, Marmara Bölgesi’nde ikamet eden 36 bin vatandaşa danışma günleri hakkında mektup gönderildiğini söyledi. Tuna, 900 kişinin randevu aldığını, randevu almadan danışma günlerine gelen vatandaşlarla birlikte 2 bin kişiye hizmet verilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

ÜÇ GÜN SÜRECEK
Alman Kuzey Bavyera Emeklilik Sigortası Heyet Başkanı Schweimer de konuşmasında Türk-Alman dostluğunu vurgulayarak, vatandaşların sosyal güvenlik alanında yaşadıkları problemlerini aktif olarak çözebilmek için Türkiye ve Fransa ile yoğun mesai harcadıklarını ifade etti.

Üç dilde ve ücretsiz verilecek danışma hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, hizmet alabilmeleri için ‘0312 432 12 26’ veya ‘0312 432 12 29’ numaralı telefonları arayarak randevu almaları gerektiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!