Soruşturma sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Soruşturma sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2011 14:04

Kuzey İrlanda’nın Omagh kentinde önceki gün düzenlenen ve bir polisin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

Emniyet güçleri, 25 yaşındaki Katolik polis memuru Ronan Kerr’in ölümüne neden olan saldırının sorumlusunun, ülkede faaliyetlerini sürdüren muhalif cumhuriyetçi gruplardan biri olduğuna neredeyse kesin gözle bakıyor. Siyasetçiler yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınarken, Kuzey İrlanda Yönetimi Birinci Bakan Yardımcısı Martin McGuinness bugün Belfast’ta düzenlenen basın toplantısında, sorumluları "barışın düşmanları" olarak niteledi. McGuinness, Birinci Bakan Peter Robinson ile birlikte İrlanda Başbakanı Enda Kenny’yi aradıklarını ve kendisine "hiçbir şeyin barış sürecini etkilemeyeceği" mesajını ilettiklerini kaydetti.

Öte yandan, ölen polisin annesi Nuala Kerr de, oğlunun işini çok sevdiğini anlatarak, genç Katoliklerin Kuzey İrlanda emniyetine katılmaktan çekinmemesi çağrısında bulundu. Olayın aydınlatılmasında İrlanda ve Kuzey İrlanda emniyetlerinin birlikte çalıştığı belirtiliyor. Ronan Kerr, Cumartesi günü işe gitmek üzere evden çıktığında, aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu IRA’nın silah bırakmasının ardından ortaya çıkan ve Kuzey İrlanda’nın İngiltere ile bağlarını kopartmasını isteyen bazı örgütler, son zamanlarda özellikle polisi ve resmi kurumları hedef alan şiddet eylemleriyle gündeme gelmeye çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!